Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maturzystka996

Ubezpieczenie po maturze. Gap year

Polecane posty

Gość maturzystka996

Witam wszystkich. W tym roku pisałam maturę, ale niestety zawaliłam biologię i po części chemię, i nie dostanę się na wymarzone studia. Postanowiłam więc zostać w domu i poprawiać maturę. Nie planuję pracować, bo zostaję po to, by się uczyć. Dodatkowo muszę znaleźć sobie jakieś korepetycje, przez które również ciężko będzie pogodzić pracę. Myślałam ewentualnie o pracy w weekendy. Niestety czytając fora i wypowiedzi osób poprawiających, zaczęłam zastanawiać się co z moim ubezpieczeniem zdrowotnym. Dotychczas ubezpieczał mnie tata, ale czytałam, że rodzic ubezpiecza dziecko do ukończenia 18 roku życia (chyba, że kontynuuje naukę, to wtedy do 26 r.ż). Sama już nie wiem... Mam zarejestrować się w PUP-ie jako bezrobotna? Przecież będą ciągle proponować mi jakieś prace i w końcu będę musiała się zgodzić. Różne opinie czytałam i nie wiem czego się spodziewać.

Gość gość
Byłam w podobnej sytuacji jak Ty i zarejestrowałam się w PUPie. Było ok, nikt mi niczego nie narzucał, składki zdrowotne były odprowadzane a ja mogłam spokojnie się uczyć do poprawki matury :)

Gość maturzystka996
Dziękuję za odpowiedź :). Czyli jednak muszę się przejść do PUP-u. Oby jednak nie dawali żadnych ofert pracy. Podobno wybierają tam jakiś stopień (?) bezrobotnego czy coś...

Gość gość
Nie słyszałam o czymś takim. Ale to nieważne :)

Gość NWStudenta_pl
Warto również posiadać ubezpieczenie NW, nawet jeśli jeszcze nie rozpoczęłaś studiów możesz wybrać dla siebie pakiet ubezpieczenia na nwstudenta.pl. Leczenie w ramach NFZ okazuje się często niewystarczające, nie obejmuje wszystkich kosztów leczenia poważnego zachorowania, czy nieszczęśliwego zdarzenia. Lepiej zapewnić sobie te elementy i wybrać samemu ofertę dostosowaną do własnych potrzeb, za niedrogą składkę roczną.

Gość NWStudenta_pl
Masz świadomość, że warto posiadać ubezpieczenie NW, a może już Ci się kiedyś przydało? W tym roku nie zapomnij wykupić polisy. Zajmie Ci to kilka minut na stronie nwstudenta.pl. Następnie odpowiedz na pytanie: dlaczego warto ubezpieczyć się od skutków studenckiego życia? Najlepsze odpowiedzi nagrodzimy tabletem, szczegóły na portalu dlastudenta.pl