adriannaż 0 Napisano Wrzesień 1, 2015 witam. mam 20 lat, niedawno wyszłam za mąż, córka we wrześniu kończy trzy lata, a ja jestem w 6 tygodniu drugiej ciąży. pierwszą ciąże ledwo zniosłam, co chwilę krwotoki, z drug rodnych dwukrotnie i kilka razy z nosa, niskie ciśnienie, wymioty w sumie dzień w dzień przez 3 miesiące, bóle głowy, omdlenia, opuchnięte całe ciało, zwłaszcza nogi, ciągnący ból brzucha, bezsenność i przede wszystkim smutek i poczucie beznadziei. nie mogłam wstać z łóżka, wyjść na dwór, ruszyć się gdziekolwiek, chciałam leżeć, spać i być sama. a teraz czuje, że zaczyna się to samo. byłam normalną aktywną osobą, a teraz już widzę że zaniedbuje swoje obowiązki i tracę chęci do wszystkiego. nie potrafię sobie z tym poradzić a mąż nie rozumie że ja nie jestem leniwa tylko coś mnie w srodku blokuje. płaczę i mówie sobie wstawaj i bierz się za robotę i nie mogę! jest tylko gorzej. nie mogę jeść, nie mogę z nikim rozmawiać, każda najprostrza rzecz sprawia mi problem. marzę by cieszyć się drugim dzieckiem ale nie potrafię. pierwsza córka przyszła na swiat w 33 tc, 1600 g, 44 cm, nie oddychała i było bardzo ciężko, ale gdy tylko było po porodzie poczułam się dziwnie wolna i sobą. odżyłam. nie wiem co powinnam ze sobą zrobić. może któraś z mam ma jakieś sposoby motywacji i działania? teraz nie mogę się tak poddać, mam w domu drugą córkę i muszę się dla niej zmotywować. proszę o jakieś użyteczne porady. to dla mnie bardzo ważne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach