Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

eko swiruska

Polecane posty

Gość gość

Od kilk u lat interesuje sie zdrowa zywnoscia. Lecz zbzikowalam chyba... W moin domu codzien byl swiezy obiad z eko produktow choc nie tylko obiad- chleb jajka wedliny owoce sery.. Nawet nie zdawalam sobie sprawy ile czasu i energii na to tracilam.. Odkilku mies stracilam zapal i 2 razy w tyg kupuje gotowe pierogi lub pizze lub kurczak z rozna.. Zle sie z tym czuje mam wyrzuty jak daje takie jedzenie dzieciom.. A wy jak macie?

Gość gość
gardze ekolożkami, to tępe bydło

Gość gość
Moze ktos normalny sie wypowie?

Gość gość
Ja nigdy nie deklarowalam sie jako eko mama. Mieszkam w UK i nie mam dostepu do eko warzyw, eko miesa, eko jaj, eko ryb itd. Wszystko kupuje w marketach i ewentualnie rzeznik, ryneczek warzywny. Aczkolwiek w oczach mojej bratowej jestem swiruska bo nigdy nie jadlam w MCdonnalds, zawsze staram sie gotowac obiady (czasami ten sam na 2 dni), moj syn ma 2 lata i nie je cukierkow, lodow ani czekolady, nie pije coli i oranzady. W sumie gotowanie i pieczenie to moja mala pasja i relaksuje mnie to (od zmywania jest maz ;)

Gość gość
Ja tez Lubie zdrowo gotować, uwielbiam chodzić do sklepu ekologicznego, szukać i próbować. To moja sprawa, nikomu się nie chwale bo robie to dla siebie. Nie wiem skąd się bierze krytyka w stronę tych ludzi? Wydaje mi się ze z zazdrości ze mnie stać na takie jedzenie no bo po co bez powodu kogoś wyzywać od swirow? Co was obchodzi co kto je?

Gość gość
W uk jest pelno ekologicznej zywnosci pod nazwa organic.

Gość gość
Mass racje. Ciezko byc 100% eko, na mnie tes rodzina dziwnie sie patrzy, ze choduje jury i pomidory a warzywa dostarcza mi ekorolnik raz w tygodniu. Ale ja mam to w nosie.jestesmy zdrowi i pelni energii i zéro zwolnien ze szkoly i pracy.

Gość wifigdańsk
ja lubię zdrową zywnosc choc bez przesady. a czmeu tracilas na to mase czasu? jest mnostwo sklepow,nie trzeba jezdzic do rolnika.nawet w wiekszych marketach sa stanowiska ze zdrowa zywnoscią. ja osttanio kupilam olej kokosowy-super,kupuje mleka kokosowe,sojowe itd,mąkę z orzechów,kasztanow,lnu... fajne sa naprawde niektore produkty. a smak błonnika nieoceniony:)

Gość gość
Autorko masz ten problem o którym ja na starcie zdrowszego odżywiania myślałam! Wahałam sie czy to aby nie jest tak ze sie przednie w jedna stronę. U mnie tak by było niestety bo juz widziałam ze-wyjście do restauracji NIE bi nie wiem jakie produkty użyte i jakie składy, wyjazdy do rodziny tez średnio chyba ze ze swoim prowiantem, wakacje problem itd itd itd wyrzuty sumienia jak dziecko dostało od kogoś lizaka i go zabierałam albo juz na odczepne dałam do zjedzenia (patowa sytuacja) Jedna rzecz w tym sklepie inna w tamtym a jeszcze inna na końcu miasta. Teraz to wypośrodkowałam-nie staram sie na 100% wszystkiego przemyśleć i zaplanować aż tak (jak zjem zwykły ser a nie eko to przeżyje) i łatwiej mi w tym naszym swiecie choć niekoniecznie zdrowiej... Traci sie wiele czasu i energii na szukaniu i tworzeniu(chleb, wędliny itd) tych zdrowych produktów niestety.

Gość wifigdańsk
dokladnie,mozna to wszystko łączyc,raz kupić zdrowa mąkę raz tą zwykłą spozywczą itd wazne zeby nie jest totalnego syfu codziennie typu frytki,mcd, pizze,cola itd...najlepiej wypośrodkowac.

Gość gość
"W uk jest pelno ekologicznej zywnosci pod nazwa organic. " x x to ja z 22.57, tez tak myslalam dopoki moj maz nie mial krotkiego epizodu w fabryce produkujacej soki. Wiesz czym sie rozni sok pomaranczowy dosyc znanej firmy w uk zwykly od organic?? Etykietka i cena :/ Serio! Rozlewaja do butelek dokladnie ten sam sok i naklejaja rozne etykietki. Wiec pewnie z innymi rzeczami jest podobnie. Dlatego jak cos jest organic, to nie do konca mnie to przekonuje. Uwielbiam sklepy ze zdrowa zywnoscia, rozne rodzaje maki, olejow ktorych w normalnym sklepie nie dostaniesz. Ale jesli chodzi np o zolty ser ktory jest i zwykly i organic, kupie zwykly bo w organic przestalam wierzyc.

Gość LidkaPi
Ja postawiłam na metodę małych kroków. Nie chciałam od razu wyrzucać wszystkiego co nieekologiczne i kupić wszystko co eko, bo pewnie skończyłoby się to u mnie tak jak u poprzedniczki. Na początku postanowiłam na zakup toreb papierowych. Wybrałam takie: http://paperbag.pl/linie-produktowe/. Mam sklep, więc zamówiłam hurtową ilość i pakuje w nie zakupy dla moich klientek. Teraz czas na zmianę żywności. Macie jakieś rady od czego zacząć?

Gość gość
"gardze ekolożkami, to tępe bydło" Za tępe bydło to my robimy u producentów co nam oferują samo tylko chemiczne żarcie byleby na nas zaoszczędzić. Ty nie masz pojęcia za jakie ciemne masy nas tacy producenci uważają. Wszystko byle by na nas zarobić wpychając g****o. Na razie pewnie jesteś młoda to ci nic nie dolega ale cak ci sie starość odezwie choroba wcześniej niż jakakolwiek ustawa przewiduje to będziesz kwiczeć z bólu

Gość Magil
LidkaPi to świetny pomysł! Szukałam czegoś do swojego sklepu zamiast reklamówek i podsunęłaś mi świetne rozwiązanie. Też wybrałam Papaer Bag, bo te ich torby są ekologiczne i w dobrej cenie.