Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MizantropiaOdraza1994

Podoba wam się okładka tej płyty?

Polecane posty

Gość gość
Żyd jest autorem tej okładki. Satanizm niech zgnije w piekle.

Jaki "Żyd"??? :D Istnieje stosunkowo niewiele zespołów metalowych, w których grałyby osoby narodowości żydowskiej, a Izrael ma słabą scene metalową. Skąd skojarzenie metalu z Żydami???? :D

Gość gość
Bo Żydzi nienawidzą Jezusa i wiary chrześcijańskiej. Sprawia im radość poniżenie tych wartości.

Ja tez bardzo nie lubie wiary chrześcijańskiej i innych religii a nic nie wiem o swoich żydowskich korzeniach. :( No ale to pewnie dlatego że judaizmu też nie lubie tak samo jak katolicyzmu czy islamu :) Dowiedz się, że symbolika satanistyczna, antychrześcijańska jest naturalna dla wielu odmian metalu, szczególnie blacku. Taka jest poetyka tej muzyki, i nie wiem co trzeba mieć w głowie, żeby kojarzyć metal z jakimiś Żydami :)

ja mam długie włosy, ale pytam jakie ma ten Kozłowski :P Albo wkleisz jakieś zdjęcie, żebym mogła się pośmiać, albo poprostu wymyśliłeś sobie "Kozłowskiego" żeby mnie irytująco trollować :)

Gość gość
Dlaczego metal nie tworzy utworów np: przeciwko wojnie? I niech też to będzie heavy metal lub black, w tym samym tonie i rytmie i brzmieniu. Ale po co? Jak można niszczyć poprzez tą muzykę i rap wszystkie wartości, które trzymają ludzi przy zdrowych zmysłach.

Tworzy tez utwory przeciwko wojnie, praktycznie każdy bardziej słynny zespół metalowy ma jakiś, np. "One" Metallicy lub "1916" Motorhead. :) Co do black metalu taka jest estetyka tej muzyki że jest zwykle nihilistyczna, antychrześcijańska itd. Ale nie "żydowska" :) Za to nader często są w niej akcenty antysemickie, zwłaszcza w nurcie NSBM. Nie wszyscy muszą wyznawać takie same "wartości", które ktoś uznaje za słuszne i tkwi w przekonaniu o nieomylności :)

Gość gość
Ja bym dorzucił takie kawałki, jak Black Sabbath "War Pigs", Helloween "How Many Tears", Saxon "Broken Heroes", Metallica "Disposable Heroes", Slayer "Mandatory Suicide", "Sodom "Maines", Six Feet Under "Amerika The Brutal". Są też zespoły o chrześcijańskim przesłaniu, najczęściej odwołujące się do Pisma Świętego, a z kolei debiutancki album Incubus "Serpent Temptation" (zarówno oryginalna wersja z 1988, jak i zremiksowana i częściowo nagrana ponownie z 1996) jest radykalnie chrześcijański, a otwierający płytę "The Battle Of Armageddon", jest przeciwko wojującemu ateizmowi.