Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość OtterPixer

Duda nie podał ręki Kopacz chamstwo czy brak wiedzy

Polecane posty

Gość OtterPixer

- W Niemczech byłoby nie do pomyślenia, gdyby prezydent Gauck nie podał ręki pani Merkel. Zachowanie prezydenta Dudy podczas uroczystości na Westerplatte ma wymiar polityczny, to element braku kultury - mówi dr Janusz Sibiora, historyk dyplomacji i ekspert ds. ceremoniału państwowego. Newsweek: Pan prezydent nie podał ręki pani premier czy to pani premier nie podała ręki panu prezydentowi? Dr Janusz Sibiora: Prezydent powinien był wykonać gest jako pierwszy. W przypadku uroczystości na Westerplatte mieliśmy do czynienia z ceremoniałem państwowym. To porządkuje sytuację. Inaczej niż określają to protokół dyplomatyczny czy etykieta.

Gość gość
Newsweek: W powszechnej opinii to kobieta pierwsza podaje dłoń. Dr Janusz Sibiora: W odniesieniu do ceremoniału stosuje się precedencję godności w państwie. Prezydent jest pierwszą osobą, pani premier jest czwartą. Między nimi są jeszcze marszałkowie Sejmu i Senatu. W sytuacjach oficjalnych, wewnątrzpaństwowych nie bierzemy pod uwagę płci. Prezydent nie może więc oczekiwać, że pani premier wyciągnie do niego pierwsza rękę. Dotyczy to także kolejności przybywania gości na takie uroczystości: od najniższych rangą do najwyższych. I dopiero gdy szereg zaproszonych zostanie ustawiony, zjawia się prezydent i to on powinien się przywitać z panią premier. Nie odwrotnie.

Gość gość
Duda to mały człowiek jest i coraz wyraźniej to widać. Co prawda Wałęsa też miał dziwne maniery ale od Dudy wymagam więcej.

Gość gość
OtterPixer dziś :))w niemczech, jest kultura,tolerancja,ludzie potrafia zyc wspolnie:))komunikowac sie..... i skad mlodziez pl ,ma czerpac dobry przyklad ,kulture?Jak rzadzacym tych zalet brak!!!?:((

Gość gość
pewnie łapsko trzymał w rozporku

Gość gość
wydawało się, żee mamy nowoczesnego i reprezentacyjną parę prezydencką co nie przyniesie na wstydu na świecie, a wygląda na to, że mamy kukiełkę prezia na czele państwa.

Gość gość
doda jako polak - katolik musi być słowiańsko-religijnym burakiem i to widać

Gość gość
'... musi być słowiańsko-religijnym burakiem i to widać ' to widać słychać i czuć :-))

az strach pomyslec,co sie stanie???!!! i jak"PIS" do wladzy calkowitej dojdzie? szkoda spoleczenstwaPL:))

Gość gość
PiS w krótkim czasie rozbuduje socjal i rozwali gospodarkę. A Duda nie będzie "prezydentem wszystkich Polaków", jak obiecywał.

Gość gość
Ludzie, nie dajcie całej władzy na Polską ludziom PiS ! Bo skończymy jak Węgrzy, a tam korupcja totalna - intratne interesy dla swoich i szowinizm dla mas. Aż żal na to patrzeć, a widziałem to niedawno osobiście. Ktoś powie, że liberałowie też kradną. To prawda ale liberalowie wstydzą się tego co robią, a prawica uważa, że za jej rozhulany "patriotyzm" kasa się jej po prostu należy jak psu zupa. Są przecież solą narodu. I zawłaszczają państwo na potęgę.

Gość gość
W Solidarności bylo mnostwo porzadnych i zacnych ludzi,poświecających się dla Polski,ale tez zapisały sie ostatnie szumowiny-pił,bił ale był działaczem dziwiło mnie,że takich przyjmowali w swoje szeregi

Gość gość
Wydawało mi się,że taki człowiek;n-l akademicki,syn profesorów ma ogładę i kulturę/wychowanie.Pomyliłam się.Jestem zbulwersowana zachowaniem prezydenta Polski.To nie uchodzi!!!!A już to,że oczernia mój kraj w Niemczech,to niewybaczalne.

Gość gość
Wałęsa miał osobowość , Duda jej nie ma

Gość gość
Jakbyście mieli robioną wodę w mózgu,to tez byście się tak zachowali.Co tam kobieta,co tam premier? PiS-To się widzi,czuje na odległość.Nie mam zaufania do takiego prezydenta i pisowców

Gość gość
To chamstwo i to duze

Gość gość
Zachował się jak wsiok:D Ale czego po nim oczekiwać. Marionetka Kaczyńskiego, który nawiasem mówiąc też łapki podawać nie lubi.

Gość gość
to straszne

Gość gość
nie zasluguje

Gość gość
Duda zalicza wpadkę za wpadką . Wydawało się, że taki inteligentny i światowy a tu słoma z butów wychodzi coraz wyraźniej.