Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ktos ma pomysl, dlaczego niemowle ma klopot ze spaniem?

Polecane posty

Gość gość

Od dwoch nocy corka (8 miesiecy) spi spokojnie do 2-3, a potem jest masakra. Wierci sie non stop, poplakuje, budzi sie, siada, ciagle sxuka smoczka (uzywamy go tylko do zasniecia, potem corka go wypluwa i do tej 3. godziny spi zazwyczaj bez niego). Myslam, ze jest glodna, choc juz od jakiegos czadu nie je w nocy. Dzis dalam jej mleko, ale bylo to samo. Krecila sie do 6.30 i potem juz pobudkana dobre. Zabkuje, ale gdyby to bylo to, to chyba nie spalaby spokojnie te godzin

Gość gość
Albo męczą ją te ząbki,albo dziecku jest za gorąco po prostu.JAk ją na noc ubierasz? Ile masz stopni w pokoju?

Gość gość
Ubieram tak, jak zawsze w upaly, samo body na krotki rekaw

Gość gość
U nas było to samo, przyczyną było ząbkowanie może u ciebie jest podobnie?

Gość gość
Może za długo śpi w ciągu dnia? Mój syn miał drzemkę około 14, kąpiel około 20. Do wieczora był już bardzo padnięty, więc zasypiał bez problemu i miałam spokój do 6 rana.

Gość gość
My mamy to samo od 4 miesięcy mała ma teraz 12 miesięcy .Ponoć przechodzi po jakimś czasie już się nie mogę tej chwili doczekać .Taki typ jak uczą się czegoś nowego to to przeżywają .Moja kreci się po całym łóżeczku .Wstaje siada klaszcze .Od 3 miesiąca idą jej zęby przez ostatnie 7 miesięcy nie spałam dłużej niż 5 godzin w nocy .Ona śpi ,tylko się wierci kręci obraca ,wstaje itd. Wcale nie śpi długo w dzień .Taki typ wiem o czym piszesz .

Gość gość
No wlasnie w dzien przez te noce tez jest problem zespaniem. Spala 2 razy dziennie. Teraz jesttak zmeczona, ze spi 3 razy, ale krotko. Mam nadzieje, zeto przejdzie. A moze skok rozwojowy?

Gość gość
skok, albo zęby

Gość gość
a moze robaki ma?

Gość gość
Ząbki albo brzuszek. Zobacz co jej pomaga, uspokaja masowanie brzuszka czy dziąsełek. Po czym sie uspokaja to bedziesz wiedziala.

Gość gość
Moim zdaniem popadliście w błedne koło. W nocy dziecko Wam nie śpi, przez to w dzień śpi dłużej, a w nocy znowu nie śpi, bo już jest wyspane i znowu w dzień nadrabia sen. Powinniście ukrócić dziecku liczbę godzin snu w dzień. Nie wydaje mi się, zeby to było od zębów, gdyż budzenie się co noc o tej samej godzinie świadczy o tym, że dziecko przespało określoną liczbę godzin i się budzi bo jest wyspane, gdyż liczba snu na dobę się wyczerpała. 8 miesięczne dziecko nie będzie spać na okrągło. Jak 3 razy śpi w ciągu dnia, to nie ma co się dziwić, że w nocy nie chce spać. Gdyby to było od zębów to raz by się budziło o 23, a raz o 5 rano, a nie co noc o tej samej porze.

Po pierwsze trzeba się postarać, żeby uregulować dzień - maksymalna powtarzalność. Wiem, że niektóre dzieci po prostu tak mają - ale warto spróbować. A nuż się uda. Albo - można wypróbować przytulankę - wchłania zapach Mamuśki, to i dzidzia spokojniejsza, jak się do niej tuli ;) https://realde.al/MamaZen?utm_source=affiliation&utm_medium=link&utm_campaign=ad-82

a moze nie czuje sie bezpiecznie? kojec supermami jest przydatny przy takim maluchu bo daje wlasnie poczucie bezpieczenstwa

Gość gość
Ale ona spala 2x po 1,5 godziny, a teraz spi 3x po ok 40min, wiec w sumie krocej. Poza tym ta sytuacja ma miejsce od dwoch nocy, wiec nie popadkismy w bledne kolo.

Gość gość
Polecam ci ksiązke "Kaźde dziecko moze nauczyć się spać". Ja się meczyłam pierwsze 3 miesiące, zarwane noce i totalny chaos. Kupiłam tą ksiązkę w desperacji i od tego czasu miałam spokój. Przysypiał mi całą noc do 6 rana, nie było też problemów z usypianiem. Od 12 mca po kąpieli wsadzałam go do lózeczka mówiłam papa, a dziecko mi odmachiwało z uśmiechem na twarzy i szło spać, a ja zamykałam pokój (miałam elektroniczną nianię). Kto nas odwiedzał nie mógł się nadziwić. Wszystko opiera się na monotonii dnia, stałe godziny karmienia, kąpania, spania i zadnych przesunięć, typu ze dzisiaj spał raz w ciągu dnia, a wczorej 3 razy, albo, że dzisiaj kąpiel o 18, a jutro o 21. Nie można tak robić, jeśli się chce mieć bezproblemowe dziecko.

Gość gość
Pasozyty