Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dieta ułożona przez dietetyka 1700 kcal

Polecane posty

Gość gość

Byłam u dietetyka, mam wyznaczoną diętę dzienną na 1700 kcal, czy ktoś był na podobnej ilości kalorii i schudł? bo mam obawy czy 1700 kcal to nie za duzo?

Gość gość
a co tam masz w jadłospisie i jakie masz parametry w tej chwili?

Gość gość
waze 90 kg/ 170 wzrostu, obecne zapotrzebowanie kaloryczne organizmu 2500 kcal dziennie.

Gość gość
No to całkiem ok na poczatek

Gość gość
nie wiem, nie znam sie ale podobno optymalna jest 1200

Gość gość
Bardzo dobra dieta, 1200 to dla ciebie głodówka, zbyt szybkie chudniecie oznacza szybkie jojo. Jaki masz problem, zacznij spróbuj, jak nie będzie działać to będziesz się martwic? I ja jednak uwierzyłabym dietetykowi, a nie wiadomo, komu na forum; tutaj są ludzie, którzy walczą z kg przez cale życie (głównie przez głodowe diety), więc myślę, że ni znają się na mądrym odchudzaniu. No i zacznij się ruszać; chociaż szybkie marsze, rower itp., ale to pewnie też już wiesz Powodzenia;) Nauka idzie do przodu i dieta 1200 kcal była stosowana z 10 lat temu, teraz wiemy więcej o ludzkim organizmie, wiemy, że jak się go głodzi to on się broni i robi zapasy.

Gość gość
ja tez mam od dietetyka 1700kcl, to znaczy bylam 2 lata temu ale sie nie stosowalam , od kilku dni na nią wrocilam, no moze nie stosuje sie zupelnie ale sie staram, bo np. n a sniadanie mam 2kanapki z serem bieluchem 3 żodkiewki pol pomidora 1/4 papryki i 4 plastry ogorka , no to dziś mialam papryke to tylko zjadlam cala papryke i 2 kromki chleba ciemnego z bieluchem, napiszesz 1 przykladowy dzien jaki masz diety

Gość supernowa732
Ja chodziłam do dietetyka w NaturHause ale ich suplementacja strasznie działała na mnie źle m.in brzuch mnie bolał strasznie i miałam problemy z wypróżnianiem;/ ale zaczęłam szukać jakiejś alternatywy i znalazłam w internecie Afrykańskie Mango http://szczupla-kobieta.pl zamówiłam sobie i zaczęłam stosować już w pierwszym miesiący udało mi się zgubić 8kg!