Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Jaki tytuł filmu?

Polecane posty

Gość gość

Oglądałam go rok temu i za nic nie mogę sobie przypomnieć tytułu. Akcja toczyła się w czasie II wojny światowej w Anglii i skupiała się na blondwłosej kobiecie z jakiegoś dobrego domu (chyba była arystokratką). Ogólnie z filmu pamietam urywki, np. na samym poczatku była scena, w której po latach do dwóch swoich wujów przyjechał syn/wnuk tej kobiety, by poznać swoje korzenie/dowiedzieć się o niej czegoś. Pamiętam też, że w pewnym momencie historii kobieta ta wyjechała do rezydencji swojej ciotki na wsi i tam poznała tajemnicę na temat jednego ze swoich znajomych (jakiegoś mężczyzny, nie jestem pewna nawet czy był to jej brat, narzeczony czy przyjaciel), że utrzymuje on kontakty z Niemcami. Kojarzę tez taką pojedynczą scenę, gdzie wraz z rodziną wybrała się na piknik i w pewnym momencie wszyscy gdzieś poszli, zostawiając pod jej opieką dziecko w wózku. Później, na parę chwil wózek zniknął i kobieta oskarżyła kogoś tam o to, że robi sobie z niej żarty, a wszyscy uznali, że oszalała, bo wózek z dzieckiem ciągle pozostawały w tym samym miejscu. Generalnie gatunek filmu to z prawie całą pewnością dramat. Kończy się tym, że kobieta ta chyba uciekła lub została uznana przez rodzinę za zmarłą (i dlatego ten jej syn/wnuk przyjechał po latach do tych krewnych - wtedy dopiero wychodzi na jaw, że ona jednak żyje). Czy ktoś kojarzy może tytuł filmu? :O Strasznie mnie męczy, a ani nie mogę sobie przypomnieć jego nazwy, ani aktorki, która grała główną bohaterkię, ani też więcej szczegółów z filmu. :(

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować