Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Asiekk90

czy to w końcu ciąża?

Polecane posty

Witam, jestem tu nowa i nigdy wcześniej nie bawiłam się w żadne fora.. od poł roku staram sie z mężem o dzidziusia i nic... ;/ ost okres był 8 sierpnia, teraz planowany jest 6wrzesien (za dwa dni), od jakieś 1,5 tyg mierze codziennie tep i wynosi ona 37,1 a od dwóch dni 37,4. Z "objawów" mam gęsty biały śluz, delikatne pobolewanie podbrzusza od tygodnia, brak checi na seks, wiekszy apetyt, sennośc i zaczynają mnie bolec piersi..Dzis robiłąm test i wyszedł negatywny:( ( nie był z 1 porannego moczu).. dziewczyny czy jest szansa że to jednak ciąża???????

Gość gość
Szansa jeszcze jest :) zrób z porannego moczu w dzień spodziewanej miesiączki :) życzę powodzenia

Gość gość
Miałam podobna sytuację. Staraliśmy się 8 miesięcy. Miałam identyczne objawy jak twoje.. Test zrobiłam dwa dni po terminie @ i wyszła bardzo bardzo bladziutka druga kreska po dwóch dniach były już dwie grube krechy:) Dziś zaczynam 11tydzien ciąży i jestem najszczesliwasza :) więc wszystko jest możliwe jeszcze:) życzę dwóch ślicznych tusciutkich krech :D powodzenia i daj znać co i jak, jak już się dowiesz :)

Ach nie dziękuję...!!!! ale też mam nadzieję że może wkońcu... oczywiście dam znać:)

Gość gość
50/50 wszystkie objawy twoje zwiastują albo @ albo ciążę miałam wszystkie i część z nich przy ciążach

Gość gość
chyba nici z tych 2 kresek... dzis rano robiłam test... przez chwile zdawalo mi sie ze widze 2 bardzo bladą kreskę...teraz juz nic nie widze prócz tej jednej... i chyba po skorzystaniu z wc na papierze był slad nadchodzącego okresu:( ..... nadzieja porzucona:(

Gość gość
co do mierzenia temperatury to trzeba to robic caly cykl by zobaczyc czy cykl jest dwufazowy i czy owulacja wystepuje.

hyba nici z tych 2 kresek... dzis rano robiłam test... przez chwile zdawalo mi sie ze widze 2 bardzo bladą kreskę...teraz juz nic nie widze prócz tej jednej... i chyba po skorzystaniu z wc na papierze był slad nadchodzącego okresusmutas.gif ..... nadzieja porzuconasmutas.gif

Gość gość
Autorko na początek radze nie nakrecac się i starać nie myśleć tyle o ciąży. Wiem, że to nie jest łatwe ale do wykonania. Ja starałam się o dziecko zaledwie dwa cykle. Kochaliśmy się codziennie, co drugi dzień. Tak jak mieliśmy na to ochotę. Cieszcie się soba i bliskością między Wami. A co do testów to ja na dwa dni przed miesiączka juz miałam pozytywny test. Druga kr***arga blada. Powodzenia

Gość gość
Po 6 nieudanych cyklach warto zrobić wstępne badania: po pierwsze nasienie i hormony z monitoringiem cyklu. Może jest jakaś błaha przyczyną, którą szybko pokonanie, po co narażać się na kolejne rozczarowania. I faktycznie, nie myśl tak o tym, najlepiej nie czytaj w ogóle o tym w necie i nie nakręcaj się. NIE MA OBJAWÓW CIĄŻY przed planowanym terminem miesiączki. Tzn są ale takie jak na miesiączkę.

Witam staraczki :) Nie mialam owu, 2 cykle bralam clo. Moze ktoras ma cos jak ja.. w poniedzialek 31.08 dostalam zastrzyk na pekanie, potwierdzona owu na usg i teraz czekanie.. Co dziwne od dnia owulacji kluje mnie dol brzucha, jajniki, dzis moze troche bardziej. Od paru dni mam bialy sluz, straszne gazy i lekki bol lecztaczki przy podcieraniu. Termin @ mam na 19.09, wiec na test za wczesnie ;(

Dodam jeszcze, ze te objawy moga byc skutkiem zastrzyku :( Do tego wstaje nad ranem zawsze siku, a nie pije duzo przed snem.. Test podovno po zastrzyku pokazuje pozytyw, wiec musze czekac do @ Moze wczesniej zdecyduje sie na test..ale moze ktoras ma lub miala podobne objawy???

Gość gość
ja bym się wstrzymała. A może pomyślcie o jakiś wspomagaczach? np zele ułatwiające zapłodnienie. My stosowaliśmy conceive plus z naturalnej plodnosci i spełnił swoje zadanie :)

Gość gość
Do zapłodnienia nie powinno się podchodzić planowo bo to nie praca w zakładzie.Tylko na luzie i spontanicznie.Do tego zawsze uczestniczy mąż przy każdym badaniu u ginekologa mojego krocza bo to jego intymna swera a nie obcego faceta ginekologa . Maz również wspierał porody.Do tego gdy są problemy z zajściem w ciążę powinni oboje się oczyszczać. Pijąc zioła jak skrzyp rumianek metę itp...Wtedy udroznimy przewody.