Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak kupić buty przez Internet i trafić z rozmiarem?

Polecane posty

Gość gość

Mam kłopot, wszędzie szukam czółenek w kolorze jasnego beżu, ale o tej porze jest ciężko, więc myślę o zakupie w Internecie. Zwykle noszę rozmiar 40, długość mojej stopy (bo obrysowaniu na kartce) wynosi równe 26 cm, czy wkładka powinna być większa o 0,5-1 cm? Jakie sklepy polecacie? Nie chce płacić 200 zł, czekać miesiąc na przesyłkę i być może nie trafię z rozmiarem.

Gość gość
Ryłko ma opcję sprawdzenia dostępnosci w konkretnych sklepach, może od tego zacznij. A zwroty w sklepach stacjonarnych przyjmują. Może inne firmy jak Wojas etc. też tak mają? Ja jak nie znam firmy to wybieram 2-3 modele i po dwa rozmiary w każdym, i potem wybieram a resztę zwracam, najwygodniejsza dla mnie opcja. A jak markę znam to przeważnie trafiam od razu (trzeba tylko czytać info na stronie sklepów, czasem piszą, że dany model wypada mniejszy czy większy niż z rozmiaru wychodzi).

ja nie kupuje przez neta. Ale jest jeden sprawdzony sposób. Jak idziesz do konkretnego sklepu sprawdź np. jakiś rozmiar i jak ci przypasuje to zamów je przez neta. Dokładnie takie same.

Gość gość
A po co wtedy zamawiać przez neta? Jak pasują i są na miejscu, to na miejscu kupuję, a nie sobie i komuś tyłek zawracam, tracę czas i jeszcze płacę za przesyłkę i użeram się z kurierem czy pocztą.

Gość gość
Chcę kupić przez neta, bo potrzebuję jasnych beżowych czółenek na obcasie 7 cm albo niższym, nie mogę takich znaleźć w sklepie, dlatego pytam o kupowanie na necie. Marki takie jak ryłko są dla mnie za drogie, szukam butów maksymalnie do 200 zł. Też wolę tradycyjne kupowanie, ale jak nie mogę znaleźć butów w swoim otoczeniu, więc pytam o kupowanie przez Internet. AUTORKA

Na początek warto rozejrzeć się w sklepach internetowych gdzie ewentualny zwrot jest za darmo :)

Gość gabrysia66
Hm, może kup dwa rozmiary, co do których jest spore prawdopodobienstwo, że bedą na ciebie pasować? Zawsze masz możliwość zwrotu produktu, a przynajmniej sprawdzisz sobie, który rozmiar bardziej Ci odpowiada. Zresztą w wiekszosci sklepów producent podaje tabelę rozmiarów- np. na www.nikbutik.pl możesz sobie sprawdzić jak wypadają rozmiarowo buty.

ja jak kupuję buty przez neta to zwracam uwagę na rozmiar wkładki i biorę zawsze ciut większe i na ogół przychodzą w dobrym rozmiarze.