Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćwla

Czy mam starannie dobrane szkla?

Polecane posty

Gość gośćwla

Witam mam wade wzroku. Szczególnie w prawym. Widze dopiero od polowy tabkiczki z cyframi u okukisty. Na tym oku mam astygmatyzm. Staralam sie skupic na badaniu wzroku by dobrze dobrac szkła. otóż jak je otrzymalam widzę pięknie i wyraźnie. Z bliska super. Na dal tez ok. Ale gdy ptowadze samochodó i zerkam kątem oka w prawe lusterko w aucie mam problem i widzę nie wyraznie jakby wzrok musiał sie stalilizowac. Czy to normalne? Optyk mówi ze musi sie przyzwyczaić.

Gość gość
Szkla +0,25 i 0,5 os 60 stopni

Gość gość
Pozatym jak je nosze to ładnie widzę ale jak je zdejme to jakby momentalnie zaczelo razic i oko bylo po dużym wysilku wytrzeszcz-u

Gość gość
nie da się idealnie dostosować szkieł. mózg musi się przestawić na nowy obraz, który mu zapodajesz.

Gość gość
Może to faktycznie kwestia przyzwyczajenia,ale dla pewności możesz też powtórzyć badania wzroku w innym gabinecie. Ja robiłam je w salonie www.optyk-wroclaw.com i tam idealnie dobrali mi okulary.

Gość gość
mi szkła kontaktowe dobrał optyk www.siejka.pl w opolu, który wcześniej zbadał mi wzrok, dobrał mi idealnie szkła, widzę w nich doskonale więc może powtórz badanie u innego optyka i może dobierze Ci inne szkła

Gość gość
Może trzeba powtórzyć te badania wzroku w innym zakładzie? Ja robiłam swoje w salonie optycznym http://www.zakladoptyczny.pl/ i bardzo sprawnie poszło. Pamiętam,że byłam zadowolona z miłej i kompetentnej obsługi,więc śmiało możesz się tam wybrać.

Gość gość
tez tak myślę, bez problemu przecież możesz skonsultować się z niezaleznym optykiem i okulistą, którzy udzielą ci swojego zdania i wykonają niezbędne badanie wzroku. Jesli jesteś z okolic Debicy, u nas w mieście jest dobry salon optyczny - http://optyk-debica.pl/