Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy żyjąc dobrze w Polsce, wyemigrowalibyście?

Polecane posty

Gość gość

Zakładając, że stać Was na normalne życie. Mając pewne prace, mieszkanie. Wyemigrowalibyście do innego kraju?

Gość gość
ja tak zrobiłam - teraz mam jeszcze lepszą pracę i o moim życiu nie decyduje kościół

Gość gość
ja o tym mysle ze wzgledu na dzieci zeby mogly spokojnie zyc nawet nie majac prestizowej pracy

Gość expatuk
Tak, bo Polaka jeszcze funkcjonuje tylko dzięki kredytom i funduszom unijnym. Gdy to się skończy będzie tutaj druga Grecja, a właściwie druga Albania.

Gość gość
*Polska

Gość gość
Raczej nie i dzieki Bogu stalo sie inaczej, bo nie moglem znalezc pracy w Pl, dzieki temu wyjechalem do Nottingham i czuje sie tu bardziej u siebie niz u siebie w Pl. :) kocham Cie UK!!!! :D ten wyjazd zmienil moje chu/jowe zycie w Pl o 180 stopni!!!! :D

Gość gość
nie da sie zyc dobrze w polsce, moga tylko zlodzieje ktorzy okradaja pracownikow, normalni wyjechał a cfele i cebulaki zostaly w polandeszu :D

Gość gość
Ja zyje w PL i żaden kościół o mnie nie decyduje. Co za bzdury wy emigranci wypisujecie.

Gość gość
decyduje bo placisz z podatkow na konkordat i utrzymywanie katabasow nieuku :D jestes zerem ktore nawet o tym nie wie :D idz zapytaj slawoja flaszke glodzia niech ci wystawi rachunek za pokropienie auta ktore masz wypierdziale po Niemcu :D

Gość gość
Nie wyjechałabym, mając pewną pracę i mieszkanie. Kocham moje rodzinne miasto, pogodę, naszą sztukę, mam tam rodzinę i przyjaciół, słyszę swój język, znam mentalność i nawet jeśli nie wszystko mi odpowiada, wiem jak się zachować, umiem się odnaleźć. Za granicą czuję się obco, mimo dobrej pracy i jakichś tam znajomych nie jestem u siebie. Denerwują mnie pewne zachowania, bo są obce, nienaturalne, bo kontakty z tubylcami są powierzchowne, bo nigdy w dorosłym wieku, mimo płynnego języka, nie nabiorę "tutejszego" akcentu i po pierwszym słowie ludzie wiedzą, że mają do czynienia z imigrantem, dla wielu z kimś "gorszym".

Gość gość
ty nawet jezyka nie znasz, obca to ty jestes w swoim kraju idz do lekarza lub urzedu to sie przekonasz jak cie zgnoja polaczki siedzace w pl, mieszkam w uk i tu mnie traktuja z szacunkiem w home office i nhs mam szefa na poziomie a nie gn/oja cebulaka polskiego i wysoka kwote wolna od podatku a ty co masz, jakies smieszne 3tys pln:D wasza waluta jest warta tyle co papier toaletowy jestescie rajem dla montowni i korposzczurow , nigdy nie oszczedzisz w pl tyle ile ja juz oszczedzilem kupie potem mieszkanie na wynajem w pl i bede rentierem i nie bede musial pracowac a ty musisz tyrac splacajac kredyt do 65rz :D a jak ci sie powinie to nie masz ani domu ani mieszkania nawet rzadu nie masz bo nie umiesz glosowac buahahahaha

Gość gość
mieszkam i prowadzę firmę w UK od dziesięciu lat - nikt nigdy nie potraktował mnie jak obywatela drugiej kategorii, nikt mi nigdy nie dał do zrozumienia, że jestem obca, że czegoś nie mogę albo na coś nie zasłużyłam, bo przyjechałam za to w Polsce byłam non stop traktowana jak złodziej (Urząd Skarbowy) jak śmieć (praca w biurze) jak intruz (szpital, przychodnia) no i byłam wręcz wytykana palcami za swój ateizm, a moje dziecko w szkole bo nie było ochrzczone i nie szło do komunii

Gość gość
gość dziś bingol cweeeeeeel :D🖐️

Gość gość
haha czytaj polski cebulaku odp z i co masz na swoja obrone cebulandi cfelu hahahahaha :D słuchamy :D

Gość gość
Gdybys szmaciarzu poczytal ze zrozumieniem moje posty (mysle latwo mozna poznac po stylu, niewazne ze z goscia), wiedzialbys cwelu ze kocham i ze bronilem UK od kilku miesiecy przed je/banymi trollami. Moje zycie zmienilo sie o 180 stopni po przylocie tutaj. Jednak ty je/bany tepaku przybiegasz i zaczynasz mieszac mnie z gownem, pier/dolac bzdury o tym gdzie mieszkam, ile zarabiam itd. Dziecioku nic o mnie nie wiesz. Poza tym nie masz szmato za grosz szacunku do kraju w ktorym zes sie mendo urodzila. Nienawidze takich nedznych polaczkow ktorzy wyjezdzaja do UK i im odp*****la, zaczyna pluc na Polske i robia z siebie niewiadomo kogo bo wyjechali za granice. Znam wielu takich cwaniaczkow i praktycznie kazdy stracil prace, przepil reszte funcikow i wrocil z placzem na garnuszek mamusi w znienawidzonej Polsce. Karma powrocila :D jestes dla mnie takim samym a moze gorszym odpadkiem spolecznym, jak te trolle plujacy na UK. Nie bede sie wiecej tlumaczyl takim gnidom jak wy, ani bronil UK, myslcie sobie co chcecie, nie warto z wami wdawac sie w zadne dyskusje. bingol i troll to cwele! :D🖐️

Gość gość
gość dziś Dobre jest tez p********ie o kims ze nie zna jezyka, chociaz napisala ze zna plynnie buahaha brak slow, tylko jedno we lbie - trolling, takich powinni od razu banowac ale wiadomo, tutaj im wiecej sie dzieje tym wiecej klikniec a co za tym idzie wiecej kaski na koncie wlascicielki tego schu\jalego portalu. Moje klikniecia wlasnie znikaja. :D🖐️

Gość gość
hahahahaha ja tez moge napisac ze nam plynnie np chinski :D ty wiesniaku skoro tak kochasz polandesz to wypirdalaj tam i wont z mojego uk kraju ktory zapewnia mi godne zycie skoro tesknisz do polaczkowa to wypad tam wspierac czarnych katabasow :D na razie to ja jedyny bronie uk a ty jestes nikim skoro tesknisz do polaczkowa na ktore ja pluje bo ten kraj jest zerem i powinien byc rozebrany

Gość gość
Ale co to znaczy dobrze? Pieniądze to nie wszystkie.a absurdy polskiej polityki ? A cwaniactwo i wrednoctwo ludzi ? Poza tym pogoda do d**y.wolę Francję

Gość gość
Kazdy moze napisac co chce. Np ze mieszka w Londynie, splaca kredyt za dom, zarabia minimalna i odklada tysiace funtow. Je/bac to, juz dla mnie niewazne sa te klamstwa. Gdybym tesknil to bym wrocil do Pl na stale, nie wmawiaj mi znowu jakichs wymyslonych bredni. Twoje UK, haha, tak jak pisalem nie raz, ja czuje sie tutaj bardziej u siebie niz u siebie w Pl a tobie tylko funty we lbie, ty nie bronisz UK, ty nonstop srasz na Polske, tam gdzie gnido mieszka twoja rodzina i gdzie sie urodziles i gdzie wrocisz jak cos ci nie wyjdzie w UK. I w kazdym poscie podniecasz sie funtami. A dla mnie pieniadze sa na koncu listy powodow dla ktorych nigdy na stale nie wroce do Polski i dlaczego kocham UK. KONIEC KONIEC KONIEC 🖐️

Gość gość
Mnie emigracja już zmęczyła. Cieszę się z pieniędzy które tu zarabiam, z tego że moje marzenia są bliższe spełnienia dzięki temu, że mogłam poznać inną kulturę, obyczaje, mentalność. Cieszę się, że mam szersze doświadczenia, mogę porównać jak żyje się w Polsce i innych krajach (kilkuletnia emigracja do dwóch państw). Jednak im jestem starsza, tym bardziej dochodzę do wniosku, że dom jest tam, gdzie serce- dla mnie w Polsce. I nie czaruję się, że tam będzie super, mam stały kontakt z krajem, rodziną, co jakiś czas muszę coś załatwić w urzędzie, itd- wiem jakie są absurdy, jak działają a to szpitale, a to skarbówka, itd. Jednak tu gdzie obecnie jestem, nie jestem szczęśliwa. I nigdy w życiu nie potrafiłabym pluć na swój kraj. Mamy naprawdę wiele do pokazania, zaoferowania, świetną, pełną dumy historię, kreatywność, potrafimy się dostosować do ciężkich warunków i przetrwać, nie tracąc dumy, umiemy walczyć jak chyba nikt inny w świecie, nie brak nam inteligencji, zaradności- i to powinniśmy rozwijać. Szkoda, że zamiast tego, tyle osób traci energię na kopanie pod innymi, zawiść, małostkowość. Cóż, ja się staram przyczynić do promowania pozytywnego wizerunku Polski i Polakow na ile mogę. Jak nie zaczniemy od siebie, nigdy nic się nie zmieni:)

Gość gość
bede s/ral na polske bo polska s/ra na mnie okradajac mnie na zus i nfz pajacyku siedzacy w polandeszu zapamietaj to sobie 🖐️

Gość gość
Do ciebie tylko taki jezyk dociera ty marna szmato bingolska! C***j ci w ta twoja brudna cwelona dooope bingolu! :D miejmy nadzieje ze karma kiedys powroci i kiedys bedziesz musial wrocic ale cie cwelu nie wpuszcza do Pl!! Ciekawe jak wtedy bedziesz spiewal hahahah cwelu, miekka pipo jak tak srasz to zerwij ze wszystkim co polskie, nigdy tego nie zrobisz Xxx gość dziś A ja nigdy nie bylem w Pl taki szczesliwy jak w UK :) nie bede sie powtarzal, zreszta takie gowna jak bingol nie zasluguja zeby o pewnych kwestiach czytac :D ale nie pluje i nie sram na Polske tylko na takich nedznych polaczkow jak cwel bingol hahahaha :D

Gość gość
Nie bede sie powtarzal dlaczego* mialo byc :p bingol qrwo nie odpisuj!! Jeszcze z przyzwyczajenia sprawdzam to osrane forum ale coraz rzadziej, trzeba skonczyc z tym gownem w 100%, zaluje w ch/uj ze jakos tu trafilem!! Prawiki, bingole itp gowna. Brak slow na was :D

Gość gość
:D 🖐️!!!!!

Gość gość
bede s/ral na polske bo polska s/ra na mnie okradajac mnie na zus i nfz pajacyku siedzacy w polandeszu zapamietaj to sobie 🖐️

Gość gość
gość dziś Ssij jajca kumplowi pedale. :o

Gość gość
ssac to sobie mozesz swoja pałke koniobijco siedzacy w polandeszu :D bede s/ral na polske bo polska s/ra na mnie okradajac mnie na zus i nfz pajacyku siedzacy w polandeszu zapamietaj to sobie KU/RWA ZAPAMIETAJ TO SOBIE

Gość gość
Ssij i liż doooope brudasie wegetujący w PL. :o

Gość gość
Tu sie nie zapowiada ze będzie dobrze wiec trzeba chyba będzie sie ewakuować tak jak to robią ci z afryki. Tylko ze oni rozprzestrzeniają sie jak karaluchy roznosząc zarazę islam. https://www.youtube.com/watch?v=b1rxjQuAKr8