Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak często zmieniacie tusz do rzęs?

Polecane posty

Gość gość

Ja kupiłam sobie jeden w maju chyba, byly rewelacyjne efekty ale teraz już się nie nadaje... czytalam, że tusz się powinni wymieniać co 3 miesiące, to prawda?

Gość gość
jak przestaje "działać", czyli co ok. 4 miesiące

Gość gość
Po 3-4 miesiącach - z zasady szybciej mi się kończy niż "psuje".

Gość lulululi
2-3 miesiące, tusz wysycha i jest do niczego

Gość fellada
ja się na codzień sporo maluję więc dla mnie tusz i tak wystarcza max na 3 miesiące, teraz używam rimmel wake me up, ma dodatkowo ma witaminy i ekstrakt z ogórka dzięki czemu ładnie odżywia rzęsy.

Gość gość
ale żałosna reklama... :o to musi być jakieś straszne góowno, skoro tak tym spamujecie... :o

od 3 do 6 miesięcy, zawsze biorę inny i srednio co drugi wywalam lub komus daje, nie umiem kupić tego idealnego, miałam ze 3 swietne ale to jeszcze nie było to.

no właśnie jak się kupuje droższe, to często są to takie, które już jakiś czas leżą i jeszcze szybciej wysychają, bo są po prostu stare tak, tusze powinno się wywalać po max 4 miesiącach z tego prostego powodu, że zamieniają się w siedlisko bakterii i ktoś z wrażliwymi oczami może się zdziwić przy codziennym używaniu i tak ten tusz w te 3 miesiące się wykończy więc nie ma problemu a dobre tusze dużo nie kosztują, więc można szaleć ja nie uznaję wydawania na tusze więcej niż 30zł- większość popularnych firm spokojnie się mieści w tym przedziale, a te które normalnie kosztują po 60 też można capnąć w promocji za połowę ceny świetne są też tusze z Oriflame, a tam często promocje i dobry tusz za 10zł.... mama lata używała Lancome, Rubinstein itp, ale ostatnio te tusze bardzo się pogorszyły jakościowo

Gość fellada
u mnie generalnie wyznacznikiem nie jest cena a jakość maskary, zawsze sie tym sugeruję.

Ja robię to zdecydowanie często. Nie lubię przyzwyczajać rzęs do jednego tuszu... ostatnio używałam eveline - ale mnie mocno uczulił, teraz kupiłam Ingrid All in One

Gość ilonka445
Ja zmieniam, co 3-5 miesięcy zależy jak często używam. A co do zmian marki, to od lat jestem zakochana w tuszach Maybelline. Teraz mam Push Up Drama, który robi efekt sztucznych rzęs. Zrezygnowałam z doklejania kępek :)

Gość Mirabelka90
Ja w ogóle lubię tusze tak tydzień dwa po otwarciu, inaczej formuła jest trochę z byt rzadka. Staram się używać 1-2 opakowania i kupować coś nowego. Jakieś propozycje?

Gość Ulijka
A jakie masz rzęsy? Podpowiedz coś, żebyśmy mogły coś polecić.

Gość sylwiawiatkowska
To zależy co rozumiemy pod pojęciem "zmieniacie". Ja mam kilka tuszy bo co jest promocja w rossmannie to wykupuję ich trochę także zmieniam bardzo często ale wracam do nich. Ostatnio bardzo mi się podoba efekt push-up na rzęsach i naczytałam się o maybelline the falsies push up drama i trochę mnie kusi.