Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam jutro gości na obiedzie, oceńcie moje menu, doradźcie...

Polecane posty

Gość gość
Zrob jakaś inna zupe a nie z proszku jakies ciekawe mieso wszystko szybko i tanio ja na jakies wieksze spotkania uzywam przepisow Ani Starmach (to nei jest kryptoreklama)jej przepisy spokojnie moge polecic z czystym sumieniem . Ostatnio obiad caly wedlug jej przepisu zupe krem ze szpinaku z winem i czosnekim parmezanem i polędwiczki wieprzowe (male kotelciki 2 cm szerokości) zawijane z szynke parmeńską zapiekane z pomidorkami koktajlowymi i ziemniaczki z piekarnika z rozmarynem zmiescilam sie w 50 zl z przyzwoitym winem, robilam to moze 10-12 minut roboty , czasu resztę sie dopiekalo, gotowalo i 6 osob było poprostu zachwyconych .

Gość gość
jak chcecie sie poznać i fajnie bawic to zrobcie wspolnie pizze albo sushi (z tymi gośćmi zrobcie oczywiście)

Gość gość
Matko jak można podać proszony gościom kurczaka,masakra

Gość gość
Dobre menu :) nie dawaj zupy najlepiej żadnej...

Gość gość
Jak się udało?

Gość gość
skad ma wiedziec jak sie udalo jak jeszcze pewnie goscien nawet nie przyszli:D

Gość gość
Co się tak uczepiłyscie tego zurku? Ja też robię z proszku, dodaje kiełbase białą, jajko i zioła prowansalskie zamiast majeranku. Nawet teściowa się nie kapnęla i ciągle mówi, że muszę jej dać przepis☺

Gość gość
Ja mam jedno "ale"- dajesz salatke zkurczakiem i na drugie tez kurczaka. Ja bym calkiem zmienila mieso na drugie danie kub dolozyla jeszcze jedno, zeby byl jakis wybor

Gość gość
tu autorka nie będzie sałatki z kurczakiem,będzie sałatka sledziowa i grecka plus ciepłe bagietki. Dwa rodzaje mięs na obiad? A po co?

Gość gość
No właśnie,bez przesady. Przecież to nie wykwintna kolacja dla Królowej Anglii. Super,autorko,że już sobie plan ułożyłaś. ;) Życzę miłego obiadu i daj znać koniecznie po wszystkim,jak poszło. :)

Gość gość
Jak to po co dwa? Moze po to, zeby gosc mial jakis wybor? Nie kazdy jada kurczaki

Gość gość
Jezu to zje sałatkę i tyle. Serio jak zapraszacie kogos na luźny obiad to tak cudujecie dla każdego inne mięso czy ryba A i jeszcze wege? dajcie spokój. Zupa z proszku to zły pomysł ale krem z pomidorów już jest ok A pomidorowke raczej każdy lubi.

Gość gość
Luzny obiad to luzny obiad, bez spiny. Nie potrzeba 5 roznych dań. Przecież nie chodzi o obiad tylko o poznanie się. To nie pierwszy obiad z teściową

Gość gość
Ale plebs tu siedzi,jak można kurczaka podać na proszony obiad?!

Gość gość
Gości się pyta przed, czy mają jakieś alergie albo czegoś wybitnie nie jadają, i się robi potrawę bez tego. Ale robić 10 dań, po co? co ja, restauracja jestem? Tyle, że w Polsce jeszcze duuużo wody upłynie, zanim przestanie się zastawiać stół aż się ugina i urabiać sobie ręce po łokcie przy każdej okazji...

Gość gość
Nie chodzi o 5, tylko 2. Nie popadajcie w skrajnosci od razu. Takue z was sknery, ze zapraszacie na obiad i nie zrobicie dwoch mięs?

Gość gość
Nie, nie robię "2 mięs", 2 sałatek, 10 ciast. Robię jedną zupę, jedną przystawkę, jedno danie główne, jeden deser. Chyba, że to ma być wieczór tapas, to owszem, wtedy jest kilkanaście różności, ale to są drobiazgi, i wtedy taka impreza jest "składkowa" - każdy coś przynosi.

Gość gość
ja się oduczyłam robienia "szwedzkiego stołu" jak trochę popodróżowałam; w innych krajach proszony obiad czy kolacja (czy to luźne, z przyjaciółmi, czy tip top z szefem) to po jednej rzeczy w każdym daniu; a w Polsce "zastaw się a postaw się", i jeszcze na tym stole wszystko na raz, i szynka, i ciasto, i wódka, i piwo, i herbata... :D

Gość gość
Moi rodzice tak robią. Caly stół. Tu szyneczka ciasteczka grzybki i inne p*****lki.

Gość gość
No dokładnie to tylko polskie pokazanie się co to nie ja, stać mnie A co! Ja gościa czestuje obiadem A jak chce żeby miał wybór bo mi bardzo zależy na wejściu w tyłek to zapraszam do knajpy i nie urabiam sie po pachy bo nie widzę powodu.

Gość gość
W knajpie wyjdzie taniej

Gość gość
tu autorka bylo bardzo fajnie:) I myślę, ze jeden rodzaj mięsa wystarczył:P Przypominam, ze to nie było spotkanie w stylu "pokaż nam swojego kija w d***e" tylko na luzie, nikt się nie stropił, spotkanie miało być zapoznawcze w celu lepszego poznania sie, bo jak pisałam jesteśmy nowi. Żałowałam na poczatku że ich zaprosiłam, ale teraz uważam, ze dobrze zrobiłam. Każdy zjadł wszystkiego po trochu i chyba im smakowało, w dodatku po obiedzie okazało się, ze panowie chcą się napić wódeczki, my drinki, więc dobrze, ze przygotowałam więcej kurczaków i że miałam w zapasie jeszcze śledzie i ogórki, które dostałam od mamy:P Nie sądzę by ktokolwiek narzekał na to, ze nie było drugiego rodzaju mięsa:D za tydzień idziemy do jednej z tych par też na obiad i nie oczekuje niczego wystawnego, to będzie obiadokolacja w sobotę, więc mamy zamiar troszkę sobie pozwolić:P

Gość gość
No fakt- trzeba pokazac, ze stac mnie az na dwa miesa, smiech! Kafeterianki jak zwykle ze skrajnosci w skrajnosc- albo jedno mieso, albo 10 dan i uginajacy sie stol. Nie ma polsrodkow. Bye :-)

Gość gość
Autorko, pokazałaś się z dobrej strony zapraszając sąsiadów jako nowozamieszkała na osiedlu :)

Gość gość
Autorko Brawo! Widać ze jesteś normalna i faktycznie nie masz kija w d***e A kafeterianki faktycznie o mało się nie posraja z tymi dwoma rodzajami mies, przystawkami i strasznym zurkiem..

Gość gość
No faktycznie, chcieć ludzi nakarmić po ludzku to jest straszliwy "kij"... :/