Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bez pracy

Polecane posty

Gość gość

mam poważny problem: 30 lat nigdy nie pracowałem, teraz jednak potrzebuję pracy. Kompletnie jednak nie wiem gdzie mógłbym pracować. Niby mam studia, ale tyle lat bez pracy raczej przekreśla mnie na rynku pracy. Jak to zmienić, co radzicie?

Gość gość
napiszecie?

Gość gość
staż z urzędu może

Gość gość
staże są dla osób bezpośrednio po szkole. Ja ją skończyłem 5 lat temu. Zresztą chodzi mi o pieniądze, a nie o jakiś staż za 500 zł.

Gość gość
praca na produkcji,w ochronie

Gość gość
w ochronie ok wiem na produkcji? może głupie, ale jest jeszcze w pl praca na produkcji.

Gość gość
a z czego sie utrzymywales?

Gość gość
mieszkam z rodzicami i to oni mnie utrzymują.

Gość gość
dziewczyne miales? i co juz cie nie chca utrzymywac?

Gość gość
nie miałem, ale teraz mam problemy rodzinne, rodzice mają kłopoty, muszę zarabiać. Co tu zresztą tłumaczyć

Gość gość
możesz naściemniać w CV i tak nikt tego nie sprawdza, a jak będzie się domagał kwitów to się ulotnisz

Gość gość
Sory, że tak ostro ale ogarnij się człowieku. Nie wiem jak mogłeś siedzieć w domu żyć na garnuszku rodziców i nic nie robić. Sama przez rok siedziałam w domu pomagając rodzicom w gospodarstwie wiec tak naprawdę pracowałam i q pewnym momencie byłam w stanie nawet zatrudnić się do sprzątania aby tylko wyjść do ludzi. Dziwię się tobie, że tak sobie życie niszczysz. Bierz dupę w troski i zasuwa do roboty Przestaje w końcu wegetowac.

Gość gość
ok rozumiem, że tak ostro piszesz. Ale ja zwyczajnie nie wiem co mam robić, bo raczej bez doświadczenia nikt nikogo nie przyjmuje do pracy.

Gość gość
Piertolisz, biuro pracy teraz tego pełno na rynku, produkcja spedycja facetów od ręki biorą, bez kwalifikacji i wykształcenia

Gość gość
i co tam się robi?

Gość gość
Moim zdaniem staż to jest dobry pomysł, czasami jest szansa na zatrudnienie, tylko staż musi być w dobrym miejscu. Jestem w twoim wieku, ale po szkole średniej byłam na stażu w budżetówce, potem studiowałam dziennie, pózniej półroczny epizod w sklepie, długo długo nic prawie 2 lata bezrobocia i rok pracy interwencyjnej, potem 7 miesięcy bezrobocia w końcu znowu staż, po tym stażu dostałam umowę i chyba dostanę następną. Drugi staż miałam w wieku 29 lat, w miejscu, gdzie chciałam. Jakbym odrzucała staże z góry to nie miałabym umowy, bo nikt by mnie nie zatrudnił bez doświadczenia. Staże są różne, z PUP za 850 zł, ale mi akurat pracodawca dopłacał, żebym miała minimalną. Moja koleżanka miała staż unijny za 1500zł, zatem nie pogardzaj tym. WOlę staż w jakimś ciekawym miejscu niż na prodkukcji.

Gość gość
miałem podobnie. tzn ja pracowałem na czarno w polsce. jak zacząłem sie rozgladac za normalna praca to tez nie było czego wpisac w CV . wpisz ze byles ten okres za granica np w UK a tam pracowałes na budowie. zarobiłes na mieszkanie i wróciłes mieszkać zyc pracowac w kraju. mi sie udało. praca na produkcji 2700 na reke plus wszystkie swiadczenia. najgorzej ze 3 zmianowa robota ale wolne weekendy , no chyba ze piatek ide na 22 to koncze w sobote o 6 rano. dzis na 22 k***a jak sie niechce.