Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Oleczka34

Nie wiem czy z nim zerwać ...

Polecane posty

Niedawno poznałam chłopaka, w sumie jesteśmy już ze sobą ok.2-miesiące. Wszystko jest z nim w porządku, co prawda odbiega od ideału, który sobie wyobrażałam, ale to chyba normalne. Problem w tym, że ja mam nieciekawą przeszłość. Na początku szkoły średniej chodziłam do psychologa..było to związane z tym, że nie mogłam udźwignąć problemów w szkole, tego nawału nauki, byłam przemęczona. Bałam się tam chodzić, ale bardzo chciałam ukończyć liceum, dlatego zdecydowałam się na nauczanie indywidualne i w taki sposób skończyłam 2 lata szkoły. Problem w tym, że wstydzę się swojej przeszłości i chciałabym o niej zapomnieć. On jest z tej miejscowości w której znajduje się moja szkoła, więc jest duże prawdopodobieństwo, że mamy tych samych znajomych i boje się, że dowie się prawdy, a tego bym nie chciała. Ja o niej też nie chciałabym wspominać, bo chciałam zapomnieć. Nie wiem po co pakowałam się w ten związek, po prostu chyba się zakochałam. Mam wrażenie, że skrzywdziłam Go, zmarnowałam tyle jego czasu...Nie wiem czy z nim zerwać ? Boje się tego, co On sobie o mnie pomyśli.. Jeśli mam zerwać to jak ? Proszę o radę...Nie chcę Go ranić...

Gość gość
ile masz teraz lat?

Gość gość
piszesz jakbyś miała niespełna 15 lat. jesteś z nim dopiero od 2 miesięcy.. jeżeli na prawdę się kochacie - pokochacie, bo jeszcze nie można tego stwierdzić po tak szybkim czasie, myślę, że ukochany nie będzie miał nic przeciwko ;) nie powinnaś tego ukrywać, jak ma się dowiedzieć z innego źródła to już lepiej, żeby wiedział to od Ciebie aa i zastanów się czy na serio jest się czym przejmować, czuję że to siedzi w Tobie dalej, nie możesz się z tym pogodzić i nie do końca wszystko jest ok ;)

Gość ZbytDuzoWidze
Ale w czym jest problem bo ja nie rozumiem? Wstydzisz się tego, że miałaś problemy? Przecież to nic zlego i nikt normalny nie powinien mieć z tym problemu.

Gość gość
Nie masz sie czego wstydzic i nie musisz mu o tym opowiadac , jak sie dowie i przez to z toba zerwie to znaczy ,ze jest dupkiem , ktorym nie warto zawracac sobie glowy .

Możliwe, że tak jest. Po prostu sama nie wiem, co robić...Nie wiem po co się wpakowałam w ten związek, bo nie dość, że sama cierpię, bo wiem, że coś do Niego czuję,a z drugiej strony nie będę umiała być z nim do końca szczera , to jeszcze krzywdzę nic niewinnego człowieka...

Gość gość
Kazdy ma jakies tajemnice , nie musisz nikomu spowiadac sie .

Gość ZbytDuzoWidze
To nie jest powód do wstydu ja na miejscu tego chłopaka (ja facet) chciałbym się o tym dowiedzieć i cieszyłbym się z tego, że byś była szczera, przy okazji go lepiej poznasz i zobaczysz jak zareaguje. Napewno będzie to lepsze jak dowie sie od Ciebie, niż od kogoś innego, ale skoro Ty chcesz zerwać z takiego powodu to zastanów sie czy w ogóle coś do niego czujesz i chcesz z nim być, bo taki powód to żaden powód.

Gość gość
Chcesz zerwać z takiego powodu? No nie żartuj. Jeśli to jedyny powód, to tego nie rób. Słuchaj miałaś problemy, jak każdy z nas, ale nie siedziałaś na tyłku i nie czekałaś aż miną, tylko poszukałaś pomocy i wyszłaś z tego dołka. Tu naprawdę nie ma się czego wstydzić, poważnie, to że sobie poradziłaś z problemem, to nie powód do wstydu! :)

No właśnie nie wiem, czy w związku powinno się mówić wszystko, czy pewne rzeczy warto zachować wyłącznie dla siebie ? Zwłaszcza takie jakie ukrywam ja.Szczerze, myślałam, że wyjadę na studia gdzieś daleko od domu i ułożę sobie życie zupełnie od nowa i ewentualnie tam kogoś poznam. Chciałabym się zupełnie odciąć od tego miejsca i tych ludzi, którzy wiedzą ;/ Wiem zachowuje się jak 10 latka, a nie 19 latka..Mam żal do siebie, że tak postępuję wobec Niego

Gość ZbytDuzoWidze
Postaw się w jego sytuacji, chciałabyś żeby ktoś przed Tobą coś ukrywał? Wtedy będziesz znała odpowiedź na to czy w związku powinno sie o wszystkim mówić.

Nie chciałabym żeby coś przede mną ukrywał, ale z drugiej strony boje się jego reakcji, gdybym miała wyznać prawdę..

Gość gość
Jesteście dopiero dwa miesiące i jeśli na taką wiadomość, wyśmieję Cię, bądź zareaguj***ardziej absurdalnie, to lepiej z takim facetem skończyć związek teraz, niż za 2 lata. Naprawdę nie masz powodu do wstydu.

Gość ZbytDuzoWidze
Znasz go już troche więc powinnaś wiedzieć mniej więcej jak może zareagować, ale jak chcesz stworzyć zdrowy związek to raczej powinien sie opierać na przyjaźni i na tym żebyście potrafili o wszystkim rozmawiać.

Gość ZbytDuzoWidze
Napisz jak poszło :)