Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość brumka2104

Czy mam szanse na alimenty ?

Polecane posty

Gość brumka2104

Witam. Jakie mam szanse aby dostawać alimenty od matki i czy mam podstawy aby ją podać do sądu właśnie o to? Moi rodzice są po rozwodzie 12 lat, mieszkałam z matką od tamtej pory. W 2012 roku poszłam na studia do innego miasta i od tamtej pory dawała mi 400 zł miesięcznie, tyle samo co ojciec. 5 miesięcy temu pokłóciłyśmy się, przez pierwsze 2 miesiące naszej kłótni wysyłała mi połowę mniej pieniędzy motywując się, że musi kupować sobie drogie lekarstwa, myślę, że to była tylko wymówka, ponieważ dowiedziałam się że była na wakacjach z obecnym mężem oraz kupowała dużo rzeczy do domu i drogie zabawki siostrze. Od lipca nie dostałam już ani grosza i nie zapowiada się abym dostała cokolwiek gdy wrócę od października na studia. Matka pracuje w dwóch szkołach, jej mąż także, więc jestem pewna, że te poczynania wynikają z jej złośliwości wobec mnie. Pisała mi także wiele e-maili,w których wytykała mi,że dała mi laptopa rok temu i telefon dwa lata temu. Czy to można traktować na poczet utrzymania w tym momencie? Stwierdziła też,w którymś z e-maili że nie ma obowiązku dawania mi pieniędzy i żebym poszła do pracy. Czy jest sens podawać ją o alimenty czy odpuścić? Proszę o radę, nie wiem jak to wszystko wygląda prawnie.Boję się że wymiga się i obróci to przeciw mnie.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować