Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

laktacja pobudzanie metodą 753 pytanie

Polecane posty

Gość gość

Czy ktoras z was stosowala? Urodzilam 6 dni temu. Mam malo pokarmu bo corka nie ssie piersi efektywnie. Jutro jade zalafwiac podcinanie wedzidelka-dzis mi doradca laktacyjna powiedziala ze to jest przyczyna...do tego czasu zalecila co dwie h odpalic laktator i sciagac ta metoda... wylecialo mi 20ml. Po dwoch h znowu tyle samo. Corka w koncu zasnela. Potem zrobila dlugo wyczekiwana kupe ;))) po jakim czasie regularnego pobudzania ta metoda moge spodziewac sie wiekszej ilosci sciagnietego mleka? Czy ta metoda dziala? Procz tego pije femaltiker.

Gość gość
Nigdy nie stosowalam tej metody, ale nie sugeruj się tym ile Ci odciagnie laktator, laktatory są różne, mój max mi odciagnal 30 ml a nie mam najmniejszego problemu z wykarmieniem dziecka, to tylko urządzenie, nie żywe dziecko :) ja bym na Twoim miejscu dalej odciagala, bo tu jest ważniejsze stymulowanie brodawki a nie ilość odciagnietego mleka, im więcej stymulacji tym więcej mleka będzie się produkować, przystawiaj dziecko też często, super, ze będzie mieć ten zabieg podciecia, na pewno będzie po tym o niebo lepiej. Femaltiker piłam w czasie kryzysu laktacyjnego, wg mnie działa, mi bardzo wtedy pomógł. Aha, i co zauważyłam, dobrze jak się jest spokojna i zrelaksowana, nerwy złe działają na laktacje ;) powodzenia!

Gość gość
ja ja stosowałam, córa była wczesniakiem była w inkubatorze musiałam jej donosic, systematycznie robiłam co 3 h tez w nocy i codziennie było wiecej mleka:)

Gość gość
Dziekuje!! To mnie pocieszylyscie:) teraz wierze jeszcze mocniej :)))

Gość gość
nie stetresuj sie:) duzo pij wody, kup sobie tez herbatke laktacyjną:) pokarm bedzie tylko musisz sie stosowac co 3 h nawet co 2 h tą metoda:)

Gość gość
Nie poddawaj się, a jak córcia będzie po zabiegu zacznie ssać jak należy i wtedy się rozkręci... Ja laktatorem też nie mogę ściągnąć prawie nic, a jak przystawiam małą to leci jak z kranu. Niektóre piersi są tylko dla dziecka:-)

Gość gość
W nocy juz wiecej w laktatorze bylo :)))

Gość KasiaPom
Tak to jest, ze im wiecej dajesz, tym wiecej mleka produkujesz. Ja tez mialam kryzys w 8tyg i lekarz mi wspominal o femaltikerze, wiec zaczelam stosowac i sie poprawilo. polecam!!

Gość gość
ja na pobudzenie laktacji piłam odgazowane karmi, kompot z jabłek, dużo wody mineralnej,rosół też jest dobry,herbaty na laktacje itp.

Gość gość
Bardzo dobra metoda! Stosowalam i wykarmilam wczesniaka, odciagalam regularnie co 3h w nocy co 4 i laktacja tak sie rozkrecila, ze odciagalam bez problemu po 100ml za jednym razem, ale odciagalam po 30 min

Gość gość
super,ale odciagalas po kp mamo wczesniaka? czy tylko laktator co 3h w dzien/4h w nocy??