Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

trudna decyzja o drugim dziecku

Polecane posty

Gość gość

Jak dokonczysz zdanie, "nie moge sie zdecydowac na drugie dziecko,bo..." ja- nie moge sie zdecydowac na drugie dziecko bo nie wiem czy dalabym rade w obecnej sytuacji malzensko-rodzinnej

Gość jak wyjsc z tej patologii
Bo nie moge sie zebrac do zrobienia vadan i ewentualnego szczepienia, juz pol roku mam zamiar... Bo pierwsze dziecko bylo mega absorbujace, ma 4,5 roku i dopiero lapie oddech; z mezem juz nieraz na noze szlismy z jego powodu Bo boje sie jak mldy to przezyje i przyjmie, nie bede miec tyle czasu dla niego Boje sie ciazy i porodu...

Gość gość
hmm im dalej w las,tym trudniej podjac decyzje i pojawia sie coraz wiecej watpliwosci...

Gość gość
...bo opieka nad pierwszym jest bardzo czasochłonna i energochłonna. ... bo pracuję i dopiero teraz odrobinę bardziej mam chwilę na oddech dla siebie (syn ma 2,5 roku). ... bo już wiem z czym wiąże się opieka nad noworodkiem i niemowlakiem. ... bo lewatywa i zakładanie cewnika przed porodem jest okropna. A teraz dla rozładowania napięcia - zaliczyliśmy "wpadkę" i za chwilę zaczynam 4 miesiąc ciąży. Jestem przerażona, ale im dłużej o tym myślę to trochę zaczynam się cieszyć. Wiem, że po 30 wpaść to można pod samochód, a dzieci to już wiadomo z czego powstają:) zdarzyło się. Może lepiej teraz niż za 4 - 6 lat, bo juz wtedy dzieci będą odchowane. Wiem, że musze pomyśleć o baaardzo skutecznej antykoncepcji.

Gość gość
No i jakbym czytała o nas. Ja bym jeszcze dodała ze finansowo mogłoby by być lepiej, ze mieszkanie większe, ze w końcu możemy pojechać na konkretne wakacje, że nie wyobrażam sobie powrotu do nocnych pobudek i full serwisu dziecka... Mężowi nie raz juz rozwodem groziłam, syn pyskówkę urządza, no i jak on jedynak zniesie "konkurencję"??? No i tak to trwało aż lekarz podczas rutynowej wizyty wylał na nas kubeł zimnej wody razy 2 ;) pierwszy raz oznajmiając ze zajście w ciąże to może byc ciężko(cykle bezowulacyjne, podejrzenie plicys. jaj.). A drugi gdy na kolejnej wizycie powiedział ze jestem w ciazy :D wrocilam z kompletem badań ktore zlecił 2 m-ce wczesniej a że zaciążenie miało być trudne zaszaleliśmy z mężem -a co tam :D Efwkt mam teraz 2 latka w domu który jest tak pogodnym dzieckiem. Starszy brata uwielbia, kasy jakiś nam nie brakuje na jedIeniewi dom sie buduje, mąż w*****a dalej ale bez niego nie wyobrażam sobie życia ;)

Gość gość
Mam juz dwoje dzieci syn 16 lat , corka 11 miesiecy i mazy mi sie kolekne, juz nie moge doczekac sie staran , ale puki co karmie piersia nie mam miesiaczki i lekarz po badaniu stwierdzil ze owulacji nie mam, wiec czekam jeszcze 2-3 mies i odstawiam poers, zaczekam ma miesiaczke i do dziela. Wszystkim wahajacym sie zycze duzo sil i wiary.

Gość gość
bo: - okropnie czułam się w ciąży, - boję się porodu, - mój mężczyzna jest wspaniałym ojcem, ale kiepskim partnerem - nie wiem czy ten związek przetrwa, - potrzebuję spokoju, a przy dwójce dzieci to raczej ciężko.

Gość gość
Bo -pierwsze daje mi nieźle w d**e (9 miesięcy) -nie mamy z mężem czasu dla siebie -więcej jest nieporozumień między nami

Gość gość
Bo strasznie boje sie chorob dzieci j tego ze srarsze jak pojdzie do przedszkola bedzie ciagle zarazalo mlodsze

Gość gość
miałam takie same wątpliwości ale przełamałam gdy zaczęłam uważniej obserwować dzieci a raczej dziewczynki jedynaczki Od tamtej chwili minęło już trochę czasu teraz jestem w 6 mc ciąży a córcia ma 2 lata i 4 mc i niczego innego na świecie nie jestem tak pewna że decyzja o drugim dziecku była najlepszą jaką chyba do tej pory podjęłam w życiu Jestem szczęśliwa że moja Ewa nie będzie jedynaczką