Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miss impatient

Jak tam referendum? Głosowli?

Polecane posty

A kto powiedział, że jest mniej ważne? nic nie mówiłam o priorytetach pomocy, komu się należy i w jakiej kolejności, tylko o takim kategorycznym odmawianiu komuś pomocy bo pochodzi z "brudasowa"jak to określił Żmij. Na całym świecie jest zło.

Gość gość
Zobacz Gromi jak wygladaja ci ludzie- zdrowy, najedzony, ogolony, ubrany w markowe ciuchy, z drogim telefonem w reku. Tak wyglada osoba uciekajaca od wojny? Raczej nie. Poza tym skad rodzina uciekajaca od wojny ma kilkanaście tysiecy dolarow/euro zeby dostac sie do Europy? To jest zastanawiajace.

Tak wiem, jestem naiwna, bo wierzę, że w człowieku zostało coś z człowieczeństwa i współczucia dla drugiego. Zapomniałam, że przecież jesteśmy podzieleni na lepszych i gorszych.

Gość gość
Mozna ich przyjac do obozow dla imigrantow w Europie, zakonczyc wojne na Bliskim Wschodzie i odeslac do domu, tak powinno to działać. Skoro ci ludzie uciekają tylko od wojny to co w Europie robia imigranci z Pakistanu czy Afryki? Tam wojny nie ma, to sa typowi imigranci ekonomiczni. Nie mozna skazywać Europy na wymarcie dlatego ze mieszkańcy innych kontynentow chca poprawic tanim kosztem jakosc swojego zycia. Polska rodzina ma zyc w nędzy bo rodzinie z Pakistanu zamarzyla się Europa?

@Giaa Zgadzam sie z Toba albo Europa zrobi to co Australia ktora miala podbny problem z muzulmanska emigracja albo w perspektywie kilku pokolen nastapi postepujaca Islamizacja Europy. To co proponuje teraz Merkel to juest samobojstwo dla Europy kazde przyjecie tych emigrantow zacheca kolejnych. Bor oznica pomiedzy poziomem zycia takich Niemczech i socjal jest kolosalny w stosunku do tego co mieli u siebie. Do krajow Arabskich nie uciekaja bo tam nie ma socjalu:)

Gość gość
No i to jest nasz czuly punkt-ty wierzysz w jego człowieczeństwo, a on mysli o obcieciu ci glowy tylko dlatego,ze modlisz sie z innej ksiegi.

Gość gość
Nie tacy jak my widzą problem.Ot,chociażby Brigitte Bardot.W e Francji,w najstarszej "córze"Europy,kiedy wychodzisz na ulię Lyon zaledwie 1/3 stanowią biali,reszta to muzułmanie.Większość żyjący na zasiłkach,na darowiznach.Nie pracują.Nie chce im się.Jedyne co robią to dzieci.To rzeczywisty problem a nie jakieś idealistyczne mrzonki że ktoś przyjmie pod dach dziecko.Żeby sie nie okazało że "nasze"dzieci są intruzem we własnym kraju.

Przecież "przeczekać wojnę" mogli np. na Węgrzech, tak? Dlaczego prą do Niemiec i dalej, zostawiając śmietniki pełne przygotowanego dla nich jedzenia? Wielu z nich w oczekiwaniu na przyznanie statusu uchodźcy oczekuje w kilku gwiazdkowych hotelach :) Nazywajmy rzeczy po imieniu i nie stawiajmy ludzi, którzy są przeciwni temu najazdowi w szeregu zboczonych radykalnych nietolerancyjnych ludzi i tyle.

@Gromi To nie chodzi o lepszych i gorszych ale o elementarny instynkt samozachowaczy jesli Europa ma przetrwac. Tak jak pisalem jesli ci ludzie uciekaja przed smiercia to ja jestem za zeby NATO utworzylo w Syrii bezpieczne strefy dla uchodzcow i tam slac pomoc humanitarna. A w dluzszej perspektywie pomoc w odbudowie panstwa Syryjskiego. I to bylaby realna pomoc a jednoczesnie bezpieczna dla Europy.

Popieram Was. Jeżeli Islamizacja zaleje Europę, powstanie druga wojna.. Dla "uchodźców" przygotowywane są mieszkania, o których niektóre polskie rodziny mogą pomarzyć.3 tys Euro. Tyle było potrzeba Islamistom aby mogli przekroczyć granicę..12 tys zł. Czy szarego Polaka stać na ot takie "przesiedlenie się"? W Szwecji..nie wiem, czy dobrze pamiętam, wzrosła drastycznie ilość gwałtów wykonywanych przez "uchodźców ".. zrobią tutaj burdel. i To mnie przeraża.

Gość gość
Syryjczycy ktorych sprowadzono do Polski dostawali ponad 2 tys zl na OSOBE, pod warunkiem ze nie opuszcza terytorium kraju. Minelo kilka dni i juz na przejsciu Polska-Niemcy zlapali ich gdy probowali nielegalnie przekroczyć granice. Tacy to z nich uchodzcy "wojenni".

Zastanawia mnie tylko, dlaczego tak bardzo chcą uciekać do Niemiec .. w Polsce za niskie zasiłki są? Stwierdzam jedynie. Wchodzimy do du/py bez masła zostaniemy z ręką w nocniku i jak przyjdzie prosić o pomoc to te inne suwerenne kraje się na nas wypną. Tyle.

Cytacik do kawki. "Czterdzieści lat od czasu podjęcia przez parlament szwedzki decyzji o przekształceniu Szwecji w kraj wielokulturowy, liczba brutalnych przestępstw wzrosła o 300 proc., a liczba gwałtów – o 700 proc. Szwecja obecnie jest drugim państwem na świecie, po afrykańskimi Lesoto, w którym odnotowuje się rekordową liczbę gwałtów. Liczne badania potwierdzają, iż wzrost tego typu przestępstw ma związek z napływem muzułmańskich imigrantów"

Gość gość
O ile dobrze pamietam to 2600zl na osobe x liczba osob w rodzinie= ... biedactwa

Jeszcze jedna istotna sprawa. Polacy będą tracić masowo zatrudnienie za granicą. Dlaczego? już wyjaśniam. 8.5 euro podstawowa stawka wynagrodzenia za godzinę. Tyle Polak otrzymuje na "czysto" Rozmawiałam z Panem, co jest konsultantem w pewnej firmie pracującej z Muzułmanami. Oni są chętni pracować za 8.5 euro, nawet odliczając z tego względy zamieszkania i żywieniowe. Czyli ok 5 euro za :O Nie wiele, ale wiedzą, że odbiją sobie poprzez świadczenia rodzinne i "status uchodźcy". Niech żyje pomoc bidakom..

To taka sama logika gdy odbiera się rodzinie żyjącej na granicy ubóstwa dzieci> po to by oddać je do rodziny zastępczej, gdzie "opiekunowie" dostaną miesięcznie na dziecko kasę, o której biologiczni rodzice mogą tylko pomarzyć.

Gość gość
Ale zdaniem pani premier "mamy moralny obowiązek przyjąć uchodźców z Syrii", a jeden z jej pracowników stwierdził "to żadna roznica czy przyjmiemy tysiąc czy 10 tys gdyz koszt utrzymania tysiąca to zaledwie 11 mln zl, czyli tyle ile fontanna w Warszawie".

W tym przypadku w du/pie mam moralność, jak mam się bać wychodzić z domu, żeby mi łba nie urąbali....

Gość gość
Niech pani premier zalatwi im od razu obywatelstwo tak jak swojemu zieciowi zalatwila w jeden dzien.

Gość gość
Zmij- słyszałeś co Mucha przed chwilą powiedziała? :D

Gość le troll
Ktokolwiek nie głosował jest tłukiem I gałganem. Ponadto powinien być pozbawiony praw wyborczych I ubezwasnoloniny jako istota nie zdolna do samodzielnego decydowania o losie swoim I kraju :):classic_cool:🖐️

Jeżeli macie pytanie dlaczego w kraju jest źle a gdzie indziej lepiej to zapytajcie 92 % idiotów którym demokacja jest do niczego nie potrzeba. Ważne że mają reprezentantów złodzieji w liczbie 460 którzy myślą za nich.

Gość gość
Taaa, mistrzyni propagandy.

Gość gość
W Niemczech do 10 tysięcznego miasteczka przywieziono tysiąc ciapatych i o dziwo mieszkancy sa usatysfakcjonowani ich przyjazdem. Ach ten TVN :D

przykro mi ale jak dają szansę się wypowiedziec to nalezy to zrobić :) inaczej tak znacząca osoba jak ja może wyrazić swoje zdanie na poważnym forum :classic_cool:

Jeżeli jest tyle osób, które uważają branie udziału w głosowaniach za zbyteczny wysiłek i jeszcze uważają, że warto się tym pochwalić to się nie dziwię potem głosom, że fala imigrantów jest pozytywnym zjawiskiem :O Ot, taki światopogląd żaden, brak opinii i dreptanie razem z tłumem, gdzie wiatr zawieje.