Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Matki karmiące piersią dzieci do 7lat! Wczorajsze miasto kobiet tvn styl, SZOK

Polecane posty

Gość gość

Widziałyście w nocy ten program? Była matka karmiąca syna 5l., ale i matka karmiąca 7letnią córke! Dołączone były zdjęcia tych dużych dzieci przy piersi :O Byłam w szoku! Oczadziały totalnie?!

Gość gość
Ale co cię tak szokuje??? Twoje dziecko na siłę karmią czy swoje??? Krzywdzą je jakoś? Takie duże dziecko już potrafi odmówić jak uzna, że karmienie to dla niego krzywda, nie bulwersuj się :)

Gość gość
dlaczego jestes w szoku?to ich dzieci i niech karmia ile chca,nie powinno cie te tak bardzo szokowac.

Gość gość
Zjeby sa w kazdym srodowisku. Zawsze sie znajda tacy co wiedza swoje lepiej. Zawsze ktos ma z glowa i wprowadza swoje teorie.

Gość gość
Niech karmią do 18 :)

Gość gośćania
dla mnie w tym momencie to zakrawa o kazirodztwo...:/ znam kobiete karmiaca 4 latka -na prawde mozna juz sobie darowac nikomu to nie sluzy karmienie piersia ma sens tylko przez pierwsze 6 m ale co niektore sa madrzejsze od lekarzy.....

Gość gość
patologia. Opieka społeczna powinna się nimi zainteresować, bo dzieciakowi psychikę ryje

Gość drzewoczereśniowe
ze/sra/las się już :P

Gość gość
Ani mnie to grzeje ani ziębi, niech sobie karmią nawet i 30 letnie "dzieci", skoro je to jara...

Gość gość
Jeju gadamy sobie na luzie w sumie na każdy temat można napisać "ale co cię to obchodzi" a jednak trajkoczecie nieraz :o Stwierdzamy fakty i wypowiadamy swoje zdanie do którego mamy prawo. Ja uważam podobnie jak autorka, że baby ochu/jały totalnie i dla mnie to patologia :o

Gość gość
To ty autorko jeszcze mało widziałaś. Był taki amerykański program o kobiecie mającej dwie córki jedna nie pamiętam ile miała dawałabym też ze 7 a druga już była nastolatką i obydwie karmiła. W końcu nie wiem, nie pamiętam dobrze już jak to było ale być może pod wpływem tego programu matka zaczynała już je odstawiać. Ta starsza miała cichy żal do matki o to a ta młodsza już sobie postanawiała że jak będzie dużo to nie może się doczekać jak będzie miała sama jako dorosła kobieta mleko w piersiach żeby móc samej je sobie wysysać czy coś takiego heheh

Gość gość
gość dziś [10:07} tu autorka - dokładnie, na każdy temat można pogadać jak człowiek, a jak ktoś nie chce, niech się nie wypowiada. Musiałybyście zobaczyć zdjęcia tych duzych dzieci przy piersi, to by was zamurowało, tak jak mnie wczoraj. Jedna matka karmiła 3 dziec****ersią, ALE - 1,5 roczną, 5 letnią i właśnie tą 7 letnią hurtowo :O Wyglądało to strasznie!

znam osobiście 3 osoby który ssały pierś 7 lat i są takimi samymi ludźmi jak inni. Uważam że maksymalny pułap to 3 lata ale no kurczę dziecko samo wie czego mu potrzeba, mój syn sam zrezygnował z piersi i choć na siłę chciałam mu jeszcze podawać przed spaniem, kategorycznie odrzucił jak miał 2 i pół roku.

jak zachodziła w ciąże karmiąc poprzednie dzieci? przecież regularne karmienie hamuje owulacje? moja ciocia zachodziła w kolejną ciąże jak poprzednik przestawał ssać, widocznie daje im tak dla picu nie żeby się najadło czy napiło tylko pomamlało brodawkę i poszło dalej do swoich zajęć/zabawy.

Gość gość
a może to był brytyjski program ? Już nie pamiętam. Mniejsza z tym. Co do posta 10:07 to nie wiem czy tak znowu na luzie o tym gadacie, widać że troszkę żyłka wam skacze. Ja tam mam dystans do takich historii. Naprawdę są gorsze rzeczy w życiu. Np. zabicie dziecka siekierą A swoją drogą to do jakich absurdów dochodzi. Do aborcji sie tu na luzie podchodzi a długie karmienie to już święte oburzenie, wyzywania od kazirodztwa. Podwójna moralność.

Gość gość
HIM, karmienie nie hamuje owulacji, to mit!!! Dziwne że jako matka trojki dzieci o tym nie wiesz... :O

Gość gość
HIM 1. laktacja nie zawsze hamuje jajeczkowanie 2. dziecko wie czego mu potrzeba?? Super moje jadłoby najchętniej wyłącznie czekoladę i lody zapewne tego mu potrzeba :P 3. nie wszyscy żyją tylko dla dziecka. Ja jestem odrębnym człowiekiem i też jestem ważna, a nie tylko naciąganie cyca po wsze czasy, bo urodziłam dziecko to już nic się nie liczy, a żyje tylko po to żeby wykręcać cyca :o Dla mnie 2 lata to już jest obleśne, że nie wspomne o tym jak piersi wyglądają po takim 2-3 letnim karmieniu. Tak, tak, ty masz jędrne piłki lepsze niż przed ciążą i lepsze niż sylikony wiemy, znamy to :o 4. "pomemlać brodawkę"??? siedmiolatek musi memlać brodawkę? po co? NA ŁEB WAM PADŁO JUŻ CAŁKIEM! najgorsze są takie matki fanatyczki. To nie jest ani normalne ani naturalne wbrew temu co sobie wmawiacie.

Gość gość
HIM do szkoły nieuku! zamiast szerzyć wiejskie zabobony, które zapewne usłyszałaś od mamy i babci równie durnych jak i ty warto się doedukować, bo jak juz dziewczyny wyżej ci napisały laktacja to nie jst antykoncepcja :o

w mojej rodzinie sprawdzała się laktacyjna antykoncepcja tylko przerwa w karmieniu nie może być dłuższa niż 6 godzin!!! a i nie wiedziałam że mam troje dzieci...

Gość gość
HIM dziś jak zachodziła w ciąże karmiąc poprzednie dzieci? przecież regularne karmienie hamuje owulacje? moja ciocia zachodziła w kolejną ciąże jak poprzednik przestawał ssać, widocznie daje im tak dla picu nie żeby się najadło czy napiło tylko pomamlało brodawkę i poszło dalej do swoich zajęć/zabawy. xxx hahahahaha pewnie twoja ciocia okadza chałupę szałwią i wiąże czerwone wstążeczki na wózku dziecięcym :P a już usprawiedliwianie podawania piersi "memlaniem" to totalna żenada, to jest chyba nawet bardziej patologiczne niż karmienie "choć pomemlaj mamusi brodawkę, a potem odrób lekcje" - serio nic w tym dziwnego dla ciebie nie ma? pewnie takie niziny i nieuki jak ty uważają to za normę :o

może i mit ale się sprawdza, nawet u mnie się sprawdziło... ginekolog po połogu 1 dziecka nie dał mi antykoncepcji (brałabym bo nie byłam wtedy taka religijna) powiedział że skoro karmie to laktacja zahamuje owulacje, jednak wylądowałam w szpitalu i wszystko się skomplikowało, przestałam karmić, małżeństwo mi się sypało, nie myślałam ani o tym że tak szybko mogę zajść w ciąże ani o tym żeby zacząć stosować antykoncepcję i stało się, pogodziliśmy się z mężem i w skutek tego urodziło się drugie dziecko.

w mojej rodzinie nikt nie ssał dłużej ode mnie (3 i pól roku) napisałam że znam 3 osoby które ssały 7 lat i są obecnie normalnymi ludźmi a nie np.pedofilami.

Gość gość
a no to jak w twojej rodzinie się sprawdza....... to luz :D i nie więcej niż 6 godzin przerwy :) no no :) :) a skąd wiesz o tych 6 godzinach? po tym czasie już zajdziesz w ciążę? Badania naukowe prowadzicie macie swój instytut medyczny, a może biotechnologiczny?

Gość gość
HIM syna karmiłaś 2,5 roku i to też jest niezła dewiacja :o a ja napisałm odnośnie twojej wypowiedzi o memlaniu, że cię to nie dziwi, bo sobie może dziecko pomemlac chciało! no napisałaś tak czy nie? wiem, że to nie u ciebie ale obstajesz i bronisz tej baby z filmu więc nie myl zdarzeń i nie tłumacz się z karmienia siedmiolatka, bo wiem, ze to nie ty :o co za tuman :o

ja nie widziałam żadnego filmu!! mówie że znam osobiście 3 takie osoby i są zwykłymi ludźmi mimo iż ssały 7 lat, mojego brata żona opowiada to na lewo i prawo widocznie to nie jest dla nie których żadne problem! no ja syna karmiłam 30 miesięcy bo nie chciał butelki, chciał pierś to miał, potem przerzucił się na soczki.

Gość gość
Bożeeee, HIM, twoje dzieci naprawdę mają pecha, mieć takiego tumana za matkę :O

Gość gość
HIM dziś ale masz wiedzę buhahaha karmienie piersią nie wstrzymuje owulacji, czego doskonałym przykładem jest dziewczyna w mojej rodzinie, która karmiąc piersią 10miesiączną córkę, zaszła z 4 dzieckiem w ciązę :D

Gość gość
HIM masz rację dla niektórych to nie jest żaden problem, dla patolek i idiotek :P i dlaczego piszesz "nie których"

oczywiście jeśli w nocy przespały i przerwa była dłuższa niż 6 godzin to owulacja powraca, mój ginekolog mi to mówił (nie chodzę już do niego bo był najdroższy w mieście)

Gość gość
HIM co wy macie w tej rodzinie za dziwne zabobonne myślenie :O karmienie piersią 2,5roku, antykoncepcja przez karminie piersią i wsadzanie doopy do pieca na 3 zdrowaśki