Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wasze opinie o płynie do prania w pralce Persil?

Polecane posty

Gość gość

Bo pranie wyjęłam jakby lepkie? Może nie powinnam byłam wlewać koncentatu bezpośrednio do bębna?...

Gość gość
Płynu nie leje sie bezposrednio do bębna tylko do szuflady w pralce ktora odpowiednio dozuje plyn. Na pewno wlałas za duzo;(( osobiscie uwielbialam proszek persila, teraz kiedy przerzucialam sie na kapsułki persil jest najgorszy w tej kategorii;)(

Gość gość
Płyn do płukania jak najbardziej można wlewać w pojemniku (dozowniku) bezpośrednio do bębna . Wlewając do szuflady, żel przechodzi (często powoduje osad) przez kanaliki więc dla pralki zdrowsze jest dawanie żelu bezpośrednio do będna ale tylko żelu i płynu, nie proszku. Prawdopodobnie wlałaś go za dużo lub, zbyt bardzo załadowałaś bęben i woda nie miała jak dobrze wypłukać prania. Zwracaj uwagę na to by odpowiednio załądowywać bęben (ilość kg prania) , nie ustawiać pralki na program pół wsadu bo pralka dolewa wtedy mniej wody do bębna. Mnie w serwisie Beko zalecali dolewać żelu tylko do bębna , do tego samego służą gotowe dozowniki (umieszcza się je wraz z praniem w bębnie).

Gość gość
Chodziło mi o płyn do prania a nie płuknia jak na początku zdania :)