Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak to ubrac w slowa , mam dzis zebranie.

Polecane posty

Gość gość

Chce by padły jakieś ustalenia - zakaz przeprowadzania chorych dzieci i odsylaniech do domu. Nie mowie tu o lekkim katarku, ale nieraz widzialam ze chodzą mocno chore dzieci. Czy zdanie - czy będzie w jakiś sposob egzekwowany zakaz przeprowadzania chorych dzieci - jest ok?

Gość gość
wyśmieją sie pracujące biznes women :)

Gość gość
Tak bedzie ok. U nas dyrektorka poruszyla temat, powiedziala, ze dzieci które widać, ze są chore nie będą przyjmowane na zajecia.

Gość gość
Mam nadzieje, że i u nas poruszy. Koleżanka właśnie prowadzą dziecko z zapaleniem oskrzeli, a moja już 4 tydzień w domu.

Gość gość
Wow! Wielka pani ma od niedawna dziecko w przedszkolu i będzie DZIAŁAĆ. Amerykę odkryła :D Nauczy innych rodziców i przedszkolanki :D Ty myślisz, że to takie proste? Po pierwsze większość ludzi posyła dziecko do przedszkola, bo musi, a nie chce. Zwykłe przeziębienie daje objawy przez 1,5 tygodnia ( z kaszlem dłużej) i żaden pracujący rodzic nie może sobie pozwolić na tyle wolnego, a po drugie objawy nie są równe z zarażeniem, dziecko może "prądkować" zanim zacznie prychać. PRZEDSZKOLE równa się CHOROBY Musisz się z tym liczyć posyłając tam dziecko. Chcesz o nie zadbać, zatrudnij opiekunkę - jej możesz stawiać warunki żeby chora nie przychodziła :D

Gość gość
Nie spinaj się tak, bo ci zylka pęknie. Znam zasady, sama pracuje w przedszkolu

Gość gość
wow! Wielka pani ma od niedawna dziecko w przedszkolu i będzie DZIAŁAĆ. Amerykę odkryła smiech.gif Nauczy innych rodziców i przedszkolanki x a ty nie bądź taka hop do przodu coś sie w końcu musi zmienić w tym temacie, tak dalej nie mozę być że rodzice przyprowadzają chore dzieci, co to za argument że miała z kim zostawić? A CO MNIE TO OBCHODZI?????

Gość gość
Podjelam rozmowę. Wywiązała się dość długa dyskusja, wiekszosc rodziców mnie poparła, cześć siedziala cicho (zapewne ci wysyłający chore dzieci ;) ). Ustalono, że chore dzieci będą odsylane do domu, a gdy rodzic się upiera, że ten kaszel ich dziecka jak u gruźlika wystapil z powodu alergii, to będzie wymagane zaświadczenie od lekarza. Gosc - 14,51 - skąd wiesz od jak dawna moje dziecko chodzi do przedszkola? Nie sieje tu prosze swoich mądrości, bo gwarantuje Ci, że wiem więcej o przedszkolach niż Ty. Wychowała tez ponad 200 dzieci (rodzic dziecka przebywającego w placówce 10-12 h nie ma za wiele czasu na wychowywanie). Owszem, przedszkole = choroby, zdaje sobie sprawę, ale czy to znaczy, że dziecko z zapaleniem oskrzeli ma kaszlec na moje? Szkoda i mojego i cudzego, bo wymierzone choroba powinno być w domu. Jak ktoś nie może brac l4, to powinien dogadać się z babcia, ciocia, sąsiadka lub znaleźć opiekunek na czas chorob dziecka, a nie postępować w ten sposób.

Gość gość
Autorko brawo! Coś się jednak powoli zmienia w tym temacie, może niektórzy zrozumieją że przedszkole to nie szpital i chorego dziecko ma być w domu, a nie zarażać innych.

Gość gość
U nas w ubiegłym roku była sytuacja ze pani miała gorączkę i opiekowała się dziecmi