Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

któraś z mam wie o co tu chodzi

Polecane posty

Gość gość

Byłam dziś u ginekologa pani ginekolog powiedziała mi ze mam krótkom szyjkę macicy a do tego ze zagraża mi to życiu bo jestem po cesarce dopiero rok czasu co ja mam zrobić

Gość gość
W ciąży jesteś?

Gość gość
Tak jestem w ciąży

Gość gość
No to grozi przedwczesnym porodem. Który tydzień ciąży i jak bardzo się szyjka skróciła?

Gość gość
4 tydzień no powiedziała ze mogę porobić bo jest bardzo krótka

Gość gość
o no to faktycznie nieciekawie bo to dopiero poczatek ciąży. Ile ma szyjka?

Gość gość
Tego mi Nie powiedziała tylko ze jest bardzo krótka i ze do tego ze jestem po cięcie cesarskim iusz i grozi mi to poronieniem a dopiero od cięcia minął rok

Gość gość
A co dalej będzie robić to ci powiedziała?

Gość gość
Tak powiedziała że potem bedzie mi robić kolonoskopie w celu wyelimonowania podejrzenia zapalenia jelita i okrężnicy

Gość gość
Kazała mi brać kwas foliowy odpoczywać dużo nie chodzić i nie dźwigać

Gość gość
Któraś z mam znna dobrego ginekologa w łodzi

Gość gość
No to tak musisz zrobić. A co do samej cesarki to chodzi tylko o ten rok czasu czy jest jeszcze z czymś problem -np. z blizną itp?

Gość gość
Autorko tematu ! Idź się skonsultuj u innego ginekologa ale nic nie wspominaj o tej tej wcześniejszej diagnozie. Chodzi o to aby mu nie sugerować. Moja siostra miała taki przypadek, że ginekolog jej powiedział, że musi do niego przyjść do jego gabinetu prywatnie na założenie jakiejś siateczki podtrzymującej ciąże bo ma zagrożoną. Przerażona poszła do znajomej ginekolożki a ta jej powiedziała, że nic takiego nie ma. Nie poszła już więcej do tego pierwszego ginekologa. Całą ciąże przeszła wzorcowo i urodziła zdrową piękną córeczkę. I to samo ja miałam u innego ginekologa. Poszłam zrobić cytologię i usłyszałam, że mam nadżerkę. Kiedy poszłam po wynik z cytologii - lekarz powiedział mi, że ma stan przed rakowy i będę musiała iść na jakąś wypalankę. Przerażona poszłam do innej ginekolg i ta po badaniu powiedziała mi, że nie mam żadnej nadżerki. Nie chciałam jej wierzyć  więc zleciła mi badanie usg dopochwowe i na tym badaniu inna lekarka powiedziała mi, że jestem zdrowa jak ryba. I od tamtej pory unikam ginekologow.

Gość gość
Tak tu chodzi tylko o ten rok po cesarce bo po cięciu na następnom ciążę 2 lub 3 lata trzeba odczekać