Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zamiast lekcji religii, finansowany dentysta w szkołach, co wy na to?

Polecane posty

Gość gość
A niech sobie będzie ta religia w szkołach, ale niech nie będzie finansowana z budżetu państwa bo moje dzieci na religię nie chodzą, z prostych przyczyn, mają po prostu za dużo nauki i zamiast te 2 godziny religii w tygodniu poświęcić na modlenie się na to walą wrócić wcześniej do domu i móc poświęcić ten czas na ważne lekcje jak matematyka, historia czy polski, ale jako podatnicy i tak musimy płacić za te lekcje pomimo że z nich nie korzystamy i uważamy za nonsens, znam dużo matek dzieci w wieku 12-18 i mało, które chodzi na religię

Gość gość
Trelemorele

Gość miła jak zawsze
,,Zaznaczam również, że szkoła ma nas edukować, a religia to nie nauka. Apeluje, albo się uczymy, albo się modlimy. Szkoła to szkoła, a kościół to kosciol." A dentysta to lekarz (przychodnia) -albo sie uczymy albo leczymy :D:D

Gość gość
" Jestem za tym aby zamiast religii był dentysta w szkole . Ale nie bądzmy tacy skromni jak mamy działać to na pełną skalę . Zatem usuńmy religię ze szkoły , pozamykajmy wszystkie kościoły , cerkwie , synagogi i meczety . Wygońmy z kraju księży , rabinów i mułłów . Zróbmy świecką republikę i zakażmy wszelkiej działalności wyznaniowej w kraju . Jestem za a Wy?" Wierzcie sobie, w co chcecie, nawet w Potwora Spaghetti, byleby mnie i mojej rodziny nikt nie indoktrynował i aby nikt mi nie przeszkadzał, np. napier//dalając w dzwony o 6 rano. x " A w kraju chrzescijanskim religia w szkole musi być. Jak lewusom nie pasuje niech dzieci na religię nie posylaja.Normalni ludzie chcą religii w szkole" Krajem chrześcijańskim jest Watykan :) i to lewusy chcą religii w szkole, normalny prawicowiec niczego nie narzuca, bo chce wolności. x "ale rowniez koniec z bonami i kasa dla pracujacych na swieta- wiekszosv bioracych to ateisci" Święta dla wielu osób to po prostu tradycja, nie znam nikogo, kto śpiewałby kolędy, modlił się albo robił tego dnia nie wiadomo co. Po prostu razem się gotuje, rozmawia, spożywa posiłek i obdarowuje prezentami, nie ma w tym nic religijnego. Zresztą kto w tych czasach dostaje bony? :D x "Polska chrześcijańska? Większej bzdury dawno nie czytałam. Bardzo po chrześcijańsku zachowują się ci wszyscy kibole, mężowie zdradzający żony, samorządowcy z każdej partii robiący z gimny/powiatu swój prywatny folwark, wreszcie co niektórzy tu piszący, odnoszący się z pogardą do każdego, kto ośmielił się nie zgodzić z ich jedynie słuszną opinią. Każdy tylko sobie gębę wyciera hasłem Bóg Honor Ojczyzna, a tak naprawdę jest zakłamanym, zacietrzewionym chamem. " Cała prawda. Wszyscy tacy katolicy, a nie potrafią się odnieść nawet z szacunkiem do drugiej osoby... Zastanówcie się czasem nad sobą, hipokryci.

Gość gość
[20:05 Ty chyba kipisz albo serio jesteś debilem

Gość gość
20:05 Widać jak ci lekcje religii mózg wyprały, jakby ci zamiast tego dali 2 h matematyki to byś się może logiki nauczyła i pomyślała kilka razy zanim coś napiszesz i się skompromitujesz

Gość gość
Gość 20:05 co za imbecyl

Gość miła jak zawsze
Witam dlaczego zostałam tak zwyzywana? Jak czegos nie zrozumiałam to mi wytłumaczcie. Nie widzę sensu zamiany religii w szkołach na dentystę bo jaki to ma mieć niby cel? Tym bardzi ej w liceum? Na religie kto nie chce to nie chodzi, a dentysta jest tez na nfz więc skoro szufladkujemy nauka-szkoła, religia -kościół to dlaczego nie dentysta-przychodnia?

Gość gość
Szkoła nie jest miejscem na mitologię i na religijne bajki.

Gość gość
Religia w szkole to paskudna indoktrynacja.