Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Antosia670

TAK dla uchodźców NIE dla rasizmu

Polecane posty

Gość Antosia670

http://sonda.hanzo.pl/sondy,250985,cSNy.html Chciałabym poznać Państwa stanowiska na ten temat. Chciałabym napisać wypracowanie na ten temat. Zapraszam również do zagłosowania w całkowicie anonimowej ankiecie powyżej. Tak więc: Dyskutujmy!!!

Gość gość
NIE dla islamistów i murzynów NIE dla takich p********h lewaków jak ty!

Gość Antosia670
lubie prawdziwych mężczyzn, szczodrze obdarzonych , Polacy tacy nie są

Gość gość
Nie dla imigrantów, mamy repatryjantów, którzy chcą wrocić do kraju i to oni powinni być najważniejsi! Maczety powinni zostać odesłane do swoich krajów! Z 90% tych przybyszy to młodzi i silni faceci, reszta to kobiety i dzieci. Nie dla zabójstwa POLSKI!

Gość Antosia670
Rozumiem, ale czy nie słyszeli państwo o tych wszystkich wojnach? Jak dzieci uciekają w poszukiwaniu lepszego życia? (Dziękuje temu, kto się obezwał tym samym nickiem co mój, za cenną uwagę).

dlaczego jeżeli ktoś jest przeciw przyjmowania uchodźców to nazywa się go rasistą? to żenujące i świadczy o poziomie osób, które takie bzdury piszą. To jest granie na emocjach, ja chcę merytorycznej dyskusji, a fakty mówią, że to się nie sprawdzi. Przyjadą i co dalej? Nie jesteśmy w stanie zapewnić godnego życia tym osobom, ba! nie jesteśmy w stanie zapewnic godnego życia Polakom.

Gość Antosia670
Sonda to już zumełnie inny temat, który chciałam poruszyć, by zaspokoić własną ciekawość :)

Gość gość
a chuj mnie obchodzi ich wojna? jak mają problem we własnym kraju to niech chwycą za broń i zrobią porządek po swojemu!

Gość gość
Podpisuję się pod postem fiku! "Rozumiem, ale czy nie słyszeli państwo o tych wszystkich wojnach?" Tylko że zdecydowana większość z tych "uchodźców", to młodzi silni mężczyźni, którzy tylko chcą socjalu, a kobiety i dzieci to rzadkość. Polecam zobaczyć, jak ci imigranci się zachowywali na Węgrzech. https://www.youtube.com/watch?v=7L3eSbpETf8

Gość gość
jakie dzieci? przeciez tych dzieci to jest ze 3%

Gość gość
jestem na nie. Polska dla Polaków, a Europa dla Europejczyków

Gość Antosia670
No dobrze, a co z dziećmi? Cały czas dręczy mnie myśl o nich :)

Gość gość
a co mnie ich dzieci obchodzą qrwa co mnie ta czarna dzicz w ogóle obchodzi? NIC!

Gość gość
Ciekawe jak by twoje dziecko stało po drugiej stronie s********u. Z wyciągniętymi rękoma do ciebie zj****y palancie.

Gość gość598
ja proponuję zastanowić się co będzie z naszymi dziećmi jak ta dzicz wejdzie do Polski :o

Gość gość
ale qrwa nie stoi więc co mniE oni obchodzą!

Jak napisał ktoś wyżej, większość to młodzi mężczyźni, którzy uważają że im się należy, bo są uchodźcami o czym świadczy och zachowanie na Węgrzech. Żal mi ich (i dzieci i dorosłych - bo przecież nie wszyscy to tacy jak opisałam wyżej), ale dobrymi chęciami piekło jest wybrukowane, a jak widać na przykładzie Węgier, nie zapanujemy nad nimi w Polsce. Jest też drugie ryzyko, są imigranci, którzy łatwo sie asymilują, np. Ukraińcy - pracują na tych samych warunkach co Polacy, wynajmują mieszkanie jak Polacy, coraz lepiej mówią po Polsku. Tutaj istnieje OLBRZYMIE ryzyko że nie będzie asymilacji.

Gość Antosia670
W takim razie sprobujmy się postawić na miejscu tych ludzi. To nie dzicz, to ludzie. Przepraszam, nie bronię, chcę zrozumieć i napisać dobrą pracę zaliczeniową :)

I to prawda co napisał ktoś wyżej, trzeba myśleć o naszych dzieciach w pierwszej kolejności, o ich bezpieczeństwie. Grupa sfrustrowanych osób niemających nic do stracenia, nie mających pracy, żyjących w przepełnionych obozach, w obcym kraju ... a większość to młodzi mężczyźni ...

Gość gość
to jest dzicz! wczoraj wyrzucali chrześcijan za burtę na morzu śródziemnym, dziś zgrywają wielce poszkodowanych i drą japy, że chcą pokoju jednocześnie demolując miasta, a jutro zetną nam łby!

Gość Rektorat
Zaliczysz tą pracę jak pobędziesz 3 tygodnie w obozie dla uchodźców . Zgodzisz sie? Uczelnia nie ponosi kosztów przywrócenie tobie zdrowia ani kosztów pochówku .

Gość gość
To jest dzicz udawająca ludzi. Słowa ich imama " gdy jest nas mało bądźmy mili dla niewiernych, a gdy będzie nas dużo zabijajmy ich " cytat niezbyt dokładny, ale tysiące takich można znaleść w necie. Islam to nie religia, islam to mordy i gwałty dzieci, koniet!

Ludzie chcą lepszego życia, ja to rozumiem, żyją w kraju, w którym nie mają żadnej przyszłości, w którym jest niebezpiecznie, niektórzy (z pewnych regionów) boja sie o własne życie.

Gość Antosia670
Tak więc wiele osób o ile widzę jest na nie. :/

Gość gość
W Niemczech to nie ,, lewacy'' chcą imigrantow/uchodźców. W Polskich mediach specjalnie zestawiają te pojęcia i stosują zamiennie. Chce ich niemiecki biznes, bo chcą tanią siłę roboczą. To liberalni demokraci. Lewica (die Linke), chce aby koszty za przyjmowanie uchodźców ponieśli ci którzy spowodowali napływ tej ludności czyli USA

Skoro masz napisać pracę, to bądź profesjonalna, nie sugeruj nam odpowiedzi, nie pisz o swoich emocjach i odczuciach, tylko fakty + badania opinii społeczeństwa/grup społecznych.

Gość gość
ten temat dyskusji to marna prowokacja gimnazjalisty