Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak odkrylyscie alergię u dziecka?

Polecane posty

Gość gość

Jakie były objawy? U nas nie ma żadnych objawów skórnych, ale martwi mnie zachowanie dziecka. Jest taką niespokojna...

Gość Migea
Niepokój dziecka raczej nie jest wyznacznikiem alergii, no chyba że jest powiązane z np sapką, niezytem nosa czy coś w tym rodzaju. Cała baze wiedzy o alergii masz tutaj: http://www.latopic.pl/Alergia-pokarmowa/Jak-objawia-sie-alergia Polecam do poczytania, u mojego dziecka alergia zaczynała sie dokładnie tak, jak tam opisano.

Gość gość
warto zrobić badanie na pasożyty, tylko to nie może być na zasadzie jednorazowej próbki kału do zbadania ja mam syna alergika - po tacie u syna różnie się to objawia, jednym razem ma oczy opuchięte, innym wieczny katar, jeszcze innym przewlekły kaszel, czy kolana i łokcie w krostkach a testy zawsze wychodzą negatywnie - czyli brak alergii, testy ma średnio raz w domu - ma już 9 lat skończone czasami ręce opadają, teraz np ma chrypę od miesiąca , nie wiem czy to alergia czy coś innego, lekarka twierdzi że "nic nie widzi"

Gość gość
Wysypka

Gość gość
Jeżeli podejrzewasz u swojego dziecka alergię najlepiej jest wykonać testy alergologiczne. :) www.alergiczne.info/testy-euroline

Gość gość
A jaka konkretnie ta wysypka i jakiej dokładnie alergii była objawem?

Gość gość
u nas oprocz wysypki byly tez problemy z wyproznianiem, biegunki, bole brzuszka, wymioty, skora byla czerwona i szorstka... na szczescie szybko rozpoczelismy kuracje probiotykiem na alergie Latopic, ktory zlagodzil objawy, a po kilku miesiacach stosowania alergia zaczela powoli przechodzic:) oczywiscie na poczatku byla tez dieta eliminacyjna, bo szybko udalo sie na ustalic czego nie toleruje dziecko!

Gość gość
Pierwsze objawy jakie zauważyłam u mojego synka to drapanie się, potem pojawiły się zaczerwienione krostki. Antek w nocy bardzo się rzucał i był bardzo niespokojny. Pediatra skierował nas do alergologa, ten wykonał testy. Wykluczyliśmy z diety alergen i podawaliśmy przez trzy miesiące latopic. Po tym okresie powoli wprowadzaliśmy jaja kurze do diety, odpukać do tej pory jest spokój. Probiotyk walczy z alergią od środka, do smarowania skóry stosowaliśmy emolienty z tej samej serii, krem świetnie nawilża i łagodzi świąd.