Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy komornik zajmie całą wypłatę, co robić?

Polecane posty

Gość gość

Witam, z góry przepraszam, że zamieściłam ten temat w dyskusji ogólnej, ponieważ nie znalazłam odpowiedniej kategorii pod ten temat. Wczoraj mojej mamie komornik gwizdnął całą wypłatę z konta bankowego, a zarabia najniższą krajową, kwotę wolną od zajęć. Niby wcześniej było tak, że zajmował tylko część pensji, lecz negle się przywidziało by zakosić 100% (wydaje mi się że jest to bezprawne) Nie wiemy za bardzo z mamą, co robić w tejże sytuacji. Był ktoś kiedyś tak pod murem?

Gość gość
byl podobny temat, pisala dziewczyna, tam bylo duzo rad i wyszla z tego, szukaj go

Gość gość
ma i nie ma prawa w skrócie jest tak że komornik nie ma prawa zająć całej pensji ale ma prawo zająć wszystkie pieniądze na koncie musicie po prostu powiadomić komornika że to są wasze jedyne środki do życia a wam odda

Gość gość
Jak najszybciej skontaktujcie się z wierzycielem by wysłał wniosek o cofnięcie zajęcia rachunku bankowego. Komornik ani z własnej woli ani na Waszą prośbę nie może odstąpic od czynności komorniczych. Tylko na wniosek wierzyciela.

Gość gość
Do 12:32 Komornik nie ma prawa zająć WSZYSTKICH środków na koncie bankowym.Komornik ma prawo zająć rachunek bankowy ale jest kwota wolna od zajęcia około 11000 złotych której nie ma prawa ruszyć!

Gość gość
nie ma prawa jak go poinformujesz jak nie to ma prawo są ludzie co specjalnie dają komornikowi wszystko by się szybciej wykaraskać a utrzymuje ich rodzina