Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak można zmniejszyć blizny po trądziku

Polecane posty

Gość gość

Ktoś miał okazję przetestować na sobie jakieś rozwiązania tego typu? Zastanawiam się co jest najskuteczniejsze w leczeniu blizn potrądzikowych. Może jakieś kremy albo zabiegi kosmetyczne?

Gość gość
Ale to są blizny, czy przebarwienia?

Gość Paulina09
Zarówno niewielkie blizny, jak i przebarwienia po trądziku można zniwelować na przykład poprzez regularne zabiegi kwasami owocowymi. W ten sposób wyrównuje się koloryt skóry, ale też wygładza się jej powierzchnia, zostaje usunięty martwy naskórek. Jest taki gabinet Wyspa Piękna z Wrocławia, który oferuje takie zabiegi, ale jestem pewna, że w innym mieście też znajdziesz coś podobnego. Już pierwszy zabieg daje efekty, bo cera jest rozświetlona, gładka i wygląda młodziej.

Gość gość
Najlepiej oddać się specjalistom, można robić kwasy, mikrodermabrazję lub zabiegi laserem, ale to lekarz czy doświadczona kosmetyczka najlepiej oceni, co będzie najbardziej skuteczne. W Bona Dei kiedy byłam na zabiegach mikrodermabrazji i polecam (przy okazji wygładziły mi się zmarszczki na czole). Tu masz ofertę i cennik http://luxusportal.pl/pl/kosmetyka-i-uroda/prezentacje/bonadea

Gość gość Edyta
Ja stosowałam iq face, nie mniej u mnie po prostu zlikwidowały one trądzik i nie mam żadnych blizn. Nie wiem jakby wyglądała sytuacja, gdybym pastwiła sie nad pryszczami i miała blizny...

Gość gość
Na blizny po trądziku najlepsza jest mezoterapia igłowa. Polecam w Poznaniu salon www.beautypremium.pl , bardzo profesjonalne podejscie i fachowa obsługa.

Gość house845
Możesz rozważyć wizytę u kosmetyczki. Profesjonalne zabiegi zawsze dają najlepsze efekty. Przemyśl chociażby zabiegi z retinolem. Na przykład Gabinet kosmetyczny Wyspa Piękna ma je w ofercie. Blizny powinny być o wiele mniej widoczne.

Gość gość
Ja niestety męczę się z bliznami po trądziku. I jak na złość wcale nie małymi :/. Jeżeli chodzi o kosmetyczkę to nie chodzę bo porostu mnie na to nie stać. Z kosmetyków używałam różnych kremów ale żaden z nich jakoś świetnie na mnie nie działał. W końcu wyczytałam gdzieś o oleju kosmetycznym Tamanu (wcześniej nawet nie widziałam co to jest Tamanu) i postanowiłam że kupię ten Esent. Naprawdę dziewczyny blizny się spłyciły i są ogólnie po prostu mniej widoczne. Najlepiej nakładać go bezpośrednio na twarz (bo można jeszcze mieszać z kremem).

Gość gość
Ja polecam zabiegi. Jakoś nie ufam tym różnych specyfikom. Osobiście zwróciłam się z problemem do Fabryki Urody w Poznaniu przy Sczanieckiej i nie żałuję, bo od tamtej pory nie mam żadnych problemów z bliznami po trądziku.

Wg mnie dobrym byłby ten preparat https://www.hurtmedyczny.pl/pl/p/Colway-kolagen-naturalny-platinum-100ml-do-pielegnacji-twarzy-DARMOWA-DOSTAWA/1218 "Jeśli Twój problem to głównie: zmarszczki, trądzik, blizny i przebarwienia skórne to pozbądź się go bezboleśnie!" Tak opisują m.in. ; poczytaj też opinie na temat tego preparatu i zdecyduj.