Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wg isalmu kobieta nie ma duszy

Polecane posty

Gość gość

Nie wiem czy o tym wiecie? Wg religii islamskiej, kobieta jest jak krowa, nie ma duszy. W koranie jest wręcz nakaz, zeby ja bic. Jestem w szoku, ze mamy przyjac 11 tys uchodzców, przeciez to całe małe miasto. U nas nie ma pracy dla nas, za co jeszcze mamy utrzymywac ich? Ci ludzie sa jak zaraza dla naszej kultury... Moja matka była kiedys 2 lata na kontrakcie w Libii, i Arab ją spytał, czy ma dzieci, ona że tak, córke, a on : "Szkoda, ze nie ma pani dzieci". Dla nich dziewczynka to nie człowiek....W Libii kobiety nawet nie jadaly razem z męzczyznami...

Gość gość
mają racje, kobiety są jak zwierzęta

Gość gość
jeszcze co mi sie przypomina, w Libii- to były lata 80 XX wieku, Arab jakby zechciał, gdyby np. został przez kobiete spoliczkowany, mogl ja zastrzelic jak psa na ulicy, bez zadnych konsekwencji. Oni ze swoimi zonami prawie nie rozmawiali, nie jedli, Arabki gorzej władaly jezykiem arabskim, gadały tylko miedzy sobą, były uczone, ze jak przychodzi facet, maja sie rozbierac. Lazily w upale całe zakryte na czarno, rozwód tam wyglądal wtedy tak, ze facet mogl w kazdej chwili - wypowiadajac 3 razy jakies rytualne slowo, kazac jej odejsc, ona musiała to zrobic, i nie mogła zabrac ze soba nic poza tym co ma na sobie, równiez dzieci nie mogła zabrac, ani sie nawet obejrzec na dom. Dlatego wg tradycji arabki zawsze nosiły na sobie duzo złota, zeby potem w razie rozwodu mogły za to przezyc