Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agnieszka8307

co robic?pomozcie

Polecane posty

Gość agnieszka8307

Witam mam pytanie tydzien temu dostalam umowe o prace na 2lata dzis dowiedzialam sie ze jestem w ciazy co teraz robic?kiedy w tej sytuacji moge isc na zwolnienie? czy musze przepracowac 30 dni? dodam tez ze to 4 miesiac ciazy.prosze o pomoc

Gość gość
póki się dobrze czujesz, to pracuj. Jeśli wszystko jest ok, to po co masz iść od razu na zwolnienie?

Gość agnieszka8307
nie czuje sie dobrze nie bede sie wywodzila na ten temat jesli wiecie prosze o konkretna rade a nie to co juz wiem.pozdrawiam

Gość gość
no popatrz, a tydzień temu dobrze się czułaś? super, ktoś dał ci umowe o pracę a ty na chorobowe. masakra. jeśli pójdziesz na to chorobowe am nadzieję że ZUS będzie cię często sprawdzał.

Gość gość
musisz troche popracowac jak umowa jest nowa ja pracowalam do 8 mies potem na zwolnienie

Gość gość
co za ludzie dajcie spokoj laska pyta o rade a wy ze zloscia zal ,jamysle ze musisz 30dni przepracowac a potem mozesz isc na l4

Gość gość
bądź porządnym człowiekiem i nie przyjmuj tej pracy

Gość agnieszka8307
nie nie czulam sie dobrze tydzien temu od miesiaca bylo cos ze mna nie tak normalnie mialam okres ale bylam slaba od miesiaca mialam biegunke i wymioty a dzis okazalo sie ze jestem w ciazy co potwierdzil lekarz

Gość gość
ja bym troche popracowala ale tez nie wiem kiedy mozesz powiedziec pracodawcy zeby cie nie zwolnil jesli moze..

Gość gość
widac ze nie planowalas takie zycie roznie bywa ja bym poszla na zwolnienie odrazu jakbysiedalo

Gość gość
a co zus do tego ma czlowieku to nie symulowany katar a ciaza wiec niech sprawdzaja trzymam kciuki nie umiem pomoc a ludzie zawistni nie przejmuj sie

Gość agnieszka8307
dzieki, ale nadal nie wiem co mam robic kiedy pracodawcy powiedziec i kiedy mi przysluguje zwolnienie.ten kto mowi zebym zrezygnowala i nie przyjmowala pracy chyba glupi ciekawe czy tez by zrezygnowal z pracy i nie mial srodkow na dziecko a kazdy grosz sie liczy wiadomo

Gość agnieszka8307
jak ktos wie co robic co mi przysluguje co nie prosze o pomoc z gory dziekuje

Gość gość
byłaś u lekarza który potwierdził ciążę, tak? a czy lekarz powiedział również że masz kategorycznie iść od razu na zwolnienie bo twoja ciąża jest zagrożona? Najlepiej zaciążyć i powiedzieć pracodawcy papapa. później pracodawca przez pierwszy miesiac waszej nieobecności musi płacić wam chorobowe.

Gość gość
musisz przeczekac jeden miesiac zeby otrzymac pieniadze na chorobowym. o ciazy powiedz jak juz bedziesz za pare dni szla na zwolnienie, wczesniej nie ma sensu bo pracodawca i tak cie znienawidzi, wiec oszczedz sobie nerwow. prawdopodobnie o tej pracy mozesz juz zapomniec po tych 2 latach umowy, ale nawet gdybys pracowala do porodu to niewiele by to zmienilo moim zdaniem.

Gość agnieszka8307
tak wlasnie lekarz kaze mi isc na zwolnienie poniewaz 2 poprzednie ciaze poronilam jeszcze jakies chamskie komentarze zamiast pomocy?

Gość agnieszka8307
jesli ktos jeszcze ma jakas wiedze na ten temat prosze pomoc i rady

Gość gość
skoro 2 poprzednie ciąże poroniłaś to może byłabyś bardziej rozsądna i odpowiedzialna? zaszłaś w ciąże z przypadku a powinnaś uważać i być monitorowana przez lekarza. mówisz o chamskich komentarzach a ty jak się zachowałaś wobec pracodawcy? też po chamsku.