Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama z aparatem

jak zostac fotografem dzieciecym

Polecane posty

Gość zaczynam pstrykać
a ja zapytam z innej beczki - chcialabym robic lepsze zdjecia niz te ktore robie teraz - mojej rodzinie, glownie dziecku, mezowi,... od razu mowie ze jestem totalnym amatorem-mozecie mi polecic jakies fajne strony ktore od podstaw przedstawia mi bardziej zaawansowana obsluge mojej lustrzanki niz tryb auto ;) heheh. cos kombinuj****awie sie z iso itp, ale zazwyczaj jest AUTO i cyk... boje sie chyba...nie mam teraz czasu na drgoie kursy ani kazsy zbytnio, najpierw chcialabym w domowym zaciszu probowac swoich sil ale te intsrukcje i ksiazkowe rady do mnie nie przemawiaja-sa trudnym jezykiem napisane... poleccie cos prosze... :)

Gość gość
zaczynam pstrykać - oj autorko autorko :D Wiadomo, że to Ty bo zdradzają Cię trzykropki w co drugim zdaniu :D No skoro traktujesz nas jak idiotów to jak mamy Cię brać na poważnie. Studio, biznes a teraz pytasz jak się nauczyć robić zdjęcia bo podręczniki za trudnym językiem napisane ;) Ojojoj. Ps. Kombinuję z ISO - rozwaliłaś system :D

Gość gość
Metoda prób i błędów. Im większe ISO tym więcej szumów, których i tak laik nie zaobserwuje, dla niego bez różnicy. Wszystko da się poprawić w programie graficznym, który jest nieodzowny. Standard Adobe Photoshop. Mała podpowiedź, nie rób zdjęć B&W, ewentualnie zmieniaj kolor i nasycenie w programie. Baw się sprzętem. Nie rezygnuj jak coś nie wyjdzie. Wiesz ile fotograf musi się napstrykać aby coś z tego wybrać?

gość dziś Sorry, ale w życiu nie zapłaciłabym za sesje (jakiekolwiek) komuś kto nie jest profesjonalistą i nie wie jak robić zdjęcia. oj płaciłaś i nie raz...

Gość gość
pikassowa dziś A ja chcę zostać malarzem. Mam w domu pędzle i plakatówki. Kilka kartek tez się znajdzie. Moją inspiracją jest Picasso i Dali. I Kaśka z 5c. Namalowałam już kilka pierwszych dzieł- Zachód słońca nad morzem i Portret babci Bożenki. Napiszcie od czego mam zacząć bo chciałabym w końcu zacząć na tym zarabiać a nie wiem np. czym malować, żeby mi się znowu kartka nie rozmokła. I nie piszcie, że rynek jest przesycony bo domy wciąż się budują i powstaje wiele nowych ścian czekających tylko na moje dzieła sztuki. XXX Uśmiałam się:)

Gość gość
No i jak z tymi fotografami :D

Gość gość
Mam kolegę który zajmuje się fotografiką -Cezary K.. Jego liczne zdjęcia często można zobaczyć również w kobiecych pismach ilustrowanych.Kiedyś byłam świadkiem jak robił zdjęcia dwóm bawiącym się kotom. Zrobił tych zdjęć ponad setkę, ale powiedział, że będzie szczęśliwy jak uda się z tej serii "wyłowić" 2 dobre zdjęcia , które uda mu się sprzedać do jakiejś publikacji. Sama robię od lat sporo zdjęć, również moim dzieciom, ale tak naprawdę tylko kilka ma w sobie "to coś", co przyciąga wzrok, przypadek to sprawił. Reszta to zwyczajne fotki. Maria

Natknęłam się na ten wątek, przeczytałam i stwierdzam ... ile głów, tyle porad ;-) A może skorzystać z jakiegoś kursu? Wówczas ktoś, kto profesjonalnie się tym zajmuje i udziela rad stwierdzi, czy się do tego nadajesz i coś pojęłaś, czy szukaj swoich możliwości w innej dziedzinie. Znalazłam też taką stronkę z kursami http://www.fototerytorium.pl/akademia/e-kursy-fotograficzne/ może się przyda, może warto rozważyć tą opcję?

Gość gość
Po prostu zacząć fotografować. Najlepiej zapoznać się z tym co dzieci lubią i robić dużo zdjęć. Najważniejsze to posiadać odpowiedni sprzęt. Można też dodać ciekawe fotki na www.utalentowani.pl :)

Gość BasiulkaUlka
Najlepiej zapytać u źródła jak zostać profesjonalnym fotografem i robić piękne zdjęcia dziecięce http://ewagraphy.com/sesje-dzieciece/ Warszawa. Na pewno trzeba zacząć od zbudowania dobrego portfolio.

Gość bigmoth
Coraz więcej rodziców decyduje się na wspólne sesje z dziećmi. Dobry fotograf, który ma cierpliwość do dzieci i potrafi uchwycić super zdjęcia jest w cenie. Dlatego polecam wszystkim profesjonalną fotografkę dziecięcą na terenie Bydgoszczy: http://animania.pl/2018/08/16/profesjonalne-dzieciece-zdjecia/

Gość Martynaxx
Narodziny dziecka są szczególnym wydarzeniem w naszym życiu. Tym bardziej jeśli jest to pierwsze dziecko. Całe nasze życie zmienia się, byśmy mogli jak najlepiej zająć się maleństwem, które na zawsze pozostanie w naszym sercu. Robimy mu bardzo dużo zdjęć, by móc potem wspominać.http://www.akademiaclub.pl/film-i-fotografia/profesjonalne-fotografowanie-niemowlat/

Gość gość
Fotografia to obszerna dziedzina wiedzy, którą trzeba opanować. Bez tego ani rusz. Na początku to musisz zrozumieć zależność przysłona - czas - ISO i nauczyć się swobodnie operować swoim aparatem. Żeby ruszyć ze studiem, potrzeba niestety sporo funduszy na sprzęt, oświetlenie, tła, gadżety do sesji. Trzeba już mieć wyrobiony swój styl, aby wiedzieć co się chce na sesji uzyskać. Dodatkowo do dzieci trzeba mieć sporo cierpliwości, nie koniecznie będą chętnie pozować.

Gość gość
Jeśli człowiek się ciągle rozwija i nie spoczywa na laurach to naprawdę fajny zawód. Ja sam robię zdjęcia, teraz zgłosiłem się do konkursu - https://www.amundsenphotoawards.pl/ fajnie byłoby wygrać bo automatycznie prestiż się podnosi a poza tym można wygrać świetne warsztaty fotograficzne

Gość Marta

Fajnie jest też założyć  konto na instagramie i wybić się przy pomocy wypromujemy.com, a znają się na rzeczy znają!!!