Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prillla

Wase dzieci jedzą dwudaniowe obiady w przedszkolach i szkołach?

Polecane posty

Gość prillla

Za moich czasów były 2 dania, nawet jeśli zupa była sycąca typu grochówka, to i tak było drugie danie. Pytam, bo dużo mam oburza się na wieść, że ktoś gotuje w domu 2 dania obiadowe i, że tuczy się tym dziecko, uczy się złych nawyków żywieniowych i obżarstwa. Ja to już w ogóle uznana zostałabym za tucznika i obżartucha, bo po powrocie ze szkoły, po 2 daniach, niekiedy z dokładką, jeszcze jadłam obiad w domu:-P

Gość gość
nie mam dzieci-ale widze ze dzieci znajomych i kuzynow jedza obiad w szkole i drugi obiad po szkole matki im gotuja raz jeszcze.co to jest?ile mozna jesc?

Gość gość
tak w przedszkolu ma o 11.30 zupę, a o 13.30 drugie danie co w tym dziwnego? niech się nikt nie oburza, dziecko musi jeść, rośnie i potrzebuje

Gość gość
Obiad w szkole jadłam o 12.30, lekcje często kończyłam o 14.30 i po 15 dopiero byłam w domu, bo do szkoły miałam 3 km. Zanim się przebrałam, rozpakowałam itp była 16 i o tej porze jadłam obiad domowy

Gość gość
moje dziecko je w przedszkolu obiad dwudaniowy a potem je jeszcze drugi obiad w domu.

Gość gość
Mój je dwudaniowy w przedszkolu, jeśli mu smakuje- mogą brać zawsze dokładkę, mogą nie jeść, często dokładkę bierze. W domu zwykle je kolejny, już jednodaniowy, albo po prostu prosi o jajecznicę czy tosty.