Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

SONDA KAFE IMIGRANCI

Polecane posty

Uważam,że nawet dla tych 20 % warto okazać człowieczeństwo i dać im schronienie. Z racji tego nie poprę ani Pis-u ani żadnej innej instytucji głoszącej STOP UCHODŹCOM.

Prawda jest taka, że tylko bogate kraje powinny przyjmować uchodźców, jeśli już tak chcą. Ja rozumiem, że wojna, ludzie nie mają jak tam żyć, ale kurde nie do Polski.

Gość gość
nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee i raz jeszcze nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Gość gość
to jest perfidia żeby nasz kraj był 4 co do ilości jaką mamy przyjąć! Robią nas w bambuko!

Gość gość
Przyjąć kobiety i dzieci. Mężczyznom dać po kałachu i won o ojczyznę walczyć.

Gość gość
Proste pytanie kto czerpał korzyści z kolonializmu? Kto zdestabilizował sytuację polityczną w krajach arabskich? Polska?

Gość gość
jestem na NIE !!!

Gość gość
Ten watek jest rasistowski i zostanie zgłoszony na Policje. ZGŁASZAJCIE RASISTOWSKIE WATKI NA DYŻURNET : https://dyzurnet.pl/formularz.html zaznaczamy pole "Rasizm i ksenofobia" wklejamy link do watku z kafeterii , podajemy swój mail a oni prześlą dalej zgłoszenie Policji. Sam zglosilem juz kilkanascie watkow. :)

Gość gość
MIESZKAŁAM WE FRANCJI-sorry ale NIE,NIE,NIE jak gość z wczoraj wiem co to znaczy-veni,vidi,vici byłam tam,widziałam,zrozumiałam do gościa-wsadz sobie w doopę te zgłoszenia

Gość ten typ tak ma
NIE!! NIE!! NIE!! Z racji wykonywanego zawodu mam okazję nieco jeździć po świecie.NIE GODZĘ SIĘ NA TO ABY LUDZIE Z AFRYKI CZY BLISKIEGO WSCHODU tak tłumnie przybywali do Polski.Inna kultura,religia,inny styl życia.NIE DAJCIE SOBIE WMAWIAĆ,ŻE nam też pomagali np. w czasie stanu wojennego.Pomagali nam ci z krajów o tych samych korzeniach kulturowych, z tego samego kręgu cywilizacyjnego.Świat zachodni ma swe korzenie w chrześcijaństwie.Dla nas bliższy jest mieszkaniec Niemiec czy Czech, Norwegii lub Finlandii. Nie oszukujmy się - nawet jeśli ktoś jest niewierzący to i tak pewne standardy naszego życia mają swe podstawy w religii.Nie ma tu znaczenia czy to protestantyzm,prawosłąwie czy katolicyzm. Tak dla przykładu-Rosja była bardzo długo pod butem hanów tatarskich.Mieli tam bardziej prze....bane niż my z tego akurat powodu.A to zaowocowało chociażby mniejszym poszanowaniem człowieka i życia - co było normalne dla Mongołów.--Pomagajmy innym Europejczykom jeśli taka jest potrzeba. Trzymajmy się razem -my z Europy,Ameryki Pn., Australii.Musimy stanowić JEDNOŚĆ. Wiem,że to co teraz napiszę zabrzmi dla niektórych rasistowsko ALE DOPÓKI BIAŁA RASA była dominująca - na świecie był względny porządek.Nie popieram kolonializmu. Od lat 60ych ubiegłego wieku miliardy dolarów zostały wpompowane w Afrykę.Chyba tylko nieliczne kraje tam radzą sobie na tyle żeby było względnie normalnie.Oczywiście,można powiedzieć,że to wina sztucznych granic-spuścizny po białych-granice były robione "od linijki" bez patrzenia na pochodzenie mieszkających tam ludzi,podziały plemienne itp. Ale patrząc w ten sposób zawsze można usprawiedliwić wszystko...Jeśli tak dalej pójdzie to nie 1/4 nie 1/3 nie 1/2 ludzi z Afryki czy Bliskiego Wschodu ale 70-80% zechce zjechać do Eldorado jakim jet dla nich Europa. Widziałem kilka lat temu we Włoszech na północy-Monfalcone,niedaleko Wenecji czy granicy ze Słowenią.Centrum miasta opanowane niemalże w całosci przez Azjatów,Pakistańczyków i innych.Włosi gromadzili się gdzieś poza centrum.Widać było,że są spychani przez przybyszów-hałaśliwych,butnych, takich "którym się należy"....Potem Sycylia-Pozzallo - ogromny barak,chyba jakieś dawne koszary,przerobiony na obóz dla uchodźców. A tam sami czarni z Afryki środkowej.Co piąta osoba widziana na ulicy to był imigrant z Afryki. NIKT MI NIE POWIE,ŻE ONI WSZYSCY MARZĄ O PRACY I UCZCIWYM ŻYCIU!! Wielu młodych mężczyzn z Bliskiego Wschodu czy Afryki znajdzie swoją życiową drogę w półświatku-prochy,napady,przemyt-za mniejsze pieniądze ale chociażby wyższe niż np. zasiłek. A młode dziewczyny dla których nie będzie pracy to co zrobią??... CO,ZABIERZEMY PRACĘ NASZYM OBYWATELOM I DAMY IM?? --------LUDZIE,NIE DAJCIE SIĘ OGŁUPIAĆ!! NIE DAJCIE SOBIE WMAWIAĆ,ŻE TAK TRZEBA!!!. Pewnego dnia gdy już setki tysięcy przybyszów zagości w Polsce okaże się,że zabraknie pieniędzy na pomoc.I co?? ALTERNATYWA - BIERZE PAN/PANI RODZINĘ DO DOMU-BO MACIE DUŻY DOM ALBO DAWAC KASĘ. Odpowiedni przepis znajdzie się szybko.UNIA JUŻ WYMYŚLA - PROPOZYCJA-JEŚLI NIE CHCEMY UCHODŹCÓW TO ZA JEDNEGO PŁACIMY 250 TYS.EURO.---To jest paranoja....WIĘC MÓWIĘ NIE----NIE----NIE----NIE!!!!!!!!!! I liczę,że powiecie tak samo. Miłego wieczoru.

Gość gość
up

Gość gość
Bardzo ładnie napisane gościu wyżej. Zgadzam się z tym.

Gość ten typ tak ma
Cieszę się.Mam nadzieję,że większość rodaków jest przeciwna sprowadzaniu obcych do kraju.Zapomniałem jeszcze wyżej dodać,że ci którzy przybyli do Polski w latach 70ych zostali inżynierami,lekarzami.Dzisiaj hordy opuszczających kraje Bliskiego Wschodu czy Afryki WYKORZYSTUJĄ BEZWZGLĘDNIE głupotę zachodu. Te regiony zawsze były niestabilne politycznie. Zachód zachowuje się "bardzo po chrześcijańsku" - jak dostanie w pysk z jednej strony,czyli podłożą mu bombę i zginie wiele osób to nadstawia z ochotą drugi policzek...Niedługo będzie wiecej okazji-Światowe Dni Młodzieży,gdzie zgromadzą się tysiące chrześcijan...Mistrzostwa Europy we Francji...TŁUMACZENIE przyjazdu setek tysięcy obcych do Europy to nie tylko nadużycie, to DEBILIZM. Poza tym nie chcę aby ktoś ośmielał się porównywać nasza sytuację np. w czasach byłego ustroju czy 2 wojny światowej i mówił - że nam też pomagano.....LUDZIE,POLACY JEŚLI OPUSZCZALI KRAJ W CZASIE OKUPACJI TO WIĘKSZOŚĆ WRACAŁA ABY WALCZYĆ a ci obcy dzisiaj z Bliskiego Wschodu czy Afryki mają w doopie swoje kraje-ONI CHCĄ PODŁĄCZYĆ SIĘ POD LEPSZE ŻYCIE W EUROPIE. Zrozumcie-to tak jakby wasi sąsiedzi z bloku czy sąsiedniego domu rozumowali tak-mamy w domu syf,dach przecieka,meble stare,w lodówce mniej niż u innych więc....wepchnę się do domu sąsiada-mają ładniejszą chatę,po remoncie,z pełną lodówką....DLA WIĘKSZOŚCI SYTUACJA POLITYCZNA W ICH KRAJACH JEST BEZ ZNACZENIA-ONI ZAWSZE MAJĄ PRETEKST ABY WYEMIGROWAĆ.Tak było w latach 60ych-w tej dekadzie większość państw afrykańskich uzyskała niepodległość a i tak wielu czarnych przyjechało do Europy. Przyjeżdżali też w latach 70ych. Jeszcze jestem w stanie zrozumieć tych właśnie,o których wspomniałem - że kimś zostali po studiach. Oni tu przyjechali aby się uczyć,TO BYŁ ICH CEL. Potem niektórzy zostali i ułożyli sobie życie.---ALE WIĘKSZOŚĆ TYCH TERAZ Z GÓRY ZAKŁADA,ŻE CHCĄ TU ŻYĆ.----Więc pytam-ilu możemy przyjąć?? 1000 osób? NIE. 100 000 osób? NIE. 1000 000 osób? NIE. Wg. mnie WIĘKSZOŚĆ MIESZKAŃCÓW AFRYKI CZY BLISKIEGO WSCHODU nie miała by nic przeciwko temu aby NA STAŁE zamieszkać w Europie,w tym w Polsce. -----CHCECIE BYĆ GOŚĆMI WE WŁASNYM KRAJU??? CHCECIE BYĆ MNIEJSZOŚCIĄ?? Idę spać,mam nadzieję,że jeszcze coś napiszę.Nie ukrywam swych poglądów.Ci,którzy znają mnie osobiście wiedzą co myślę.Dobranoc.

Gość gość
up