Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZmartwionaMamuska

Córka przestała korzystać z nocnika

Polecane posty

Gość ZmartwionaMamuska

Witam, mam mały problem. Od kiedy córka samodzielnie nauczyła się siedzieć zaczęłam sadzać ją na nocnik. Wiem, że to może to za wcześnie, nie chodzi mi tutaj o hejt na to, bo z biegiem czasu zrozumiałam, że to za wcześnie, no ale nie było żadnych problemów. Córka chętnie siadała, załatwiała się, kiedy coś się udało (a często się to zdarzało) nagradzałam ją brawami, a to jeszcze bardziej ją motywowało. Niestety od kilku dni ( córka ma teraz 17 miesięcy) za żadne skarby świata nie chce usiąść, krzyczy, prostuje się i nie ma opcji, żeby usiadła na nocnik. Nie wiem dlaczego, rozważyłam już mnóstwo możliwości, ale nie mam pomysłu. Nie chcę na siłę tego robić, żeby jej nie zrazić, ale i tak bardzo mnie to niepokoi. Wcześniej chętnie załatwiała się na nocniku, na chwilę obecną chowa się w kącie i załatwia w pieluchę. Macie jakieś pomysły o co chodzi i czy istnieje jakiś sposób, żeby zachęcić moją córkę żeby z powrotem zaczęła korzystać z nocnika? Może, któraś z Was miała podobny problem ? Proszę o Pomoc !

Daj jej czas. Również zaczęłam wcześniej sadzać na nocnik i jak syn miał 16 mscy to był już odpieluchowany w dzień. On nie miał etapu, że uciekał na widok nocnika, ale wiele dzieci tak ma i to całkiem normalne. Nic się nie martw, po prostu na razie odpuść. W żadnym wypadku nie zmuszaj jej do siadania, żeby się czasem jakiejś traumy nie nabawiła. Spróbuj za miesiąc, jak nie będzie chciała to za kolejny miesiąc itd.

Gość gość
Mój tez tak miał w tym wieku. Wręcz krzyczał na widok nocnika. Odpuściłam mu na jakiś czas potem jak wyciągłam nocnik to sam z siebie chętnie na niego siadał. Juz pierwszego dnia załatwiał się normalnie do niego i siku i kupa. Tak z dnia na dzień porzucił pieluchy. Ma 2lata.

Gość gość
Daj jej czas jak ktoś wyżej napisał. Teraz mamusie chcą, żeby dziecko na nocnik jak najszybciej siadało. Moja zaczęła jak skończyła 2 lata i dwa miesiące. Dopiero troche po drugich urodzinach dziecko uswiadamia sobie akt oddawania moczu. A i po tym czasie dzieci czesto chca, żeby zakłądac im pieluchę, gdy chcą zrobić kupę. Nie przyspieszysz pewnych rzeczy i lepiej, żeby dziecko samo dojrzało do nocnika bo potem zdarzają się takie akcje jak nawykowe zaparcia itp. ale tym już nie chcę straszyć:)

Gość gość
O to mój właśnie wychodzi z zaparc nawykowych ale to nie od nocnika. Juz ponad rok się męczy.

Gość gość
Autorko moja córka jak miała około 16,5 miesięcya tak pięknie korzystała z nocnika i siku i kupa wołała że myślałam że już ją odpieluchuję i nagle jak miała pół roku nie chciała robic siku do nocnika, nie miała czasu , przestała wołać siku, kupe owszem wołala i robiła , ale siku już nie,i musiałam odpuścić , teraz ma 26 miesięcy i od niedawna chodzi bez pieluchy :)

Gość gość
nagle jak miała pół roku nie chciała robic siku do nocnika, nie miała czasu , przestała wołać siku, kupe owszem wołala i robiła , ale siku już nie, xxxxx Bajkopisarki . Tak, wiem zazdrosna jestem o twojego geniusza polrocznego

Gość gość
Półroczne dziecko nie miało czasu i raptownie przestalo wolac na siku, kupe ?? BUHAHAHHAHAH Fantazja kafeterianek mnie już mdli

Gość żona hakera
Ruszcie mózgownicą. To chyba oczywiste że skoro w wieku 16 mscy dziecko wołało a POTEM przestało, to raczej kobieta się pomyliła i chciała napisać 1, 5 roku a nie pół?! Szukacie na siłę przechwałek tam gdzie ich nie ma jak onet taniej sensacji.

Gość gość
Ja odebrałam to jako "po pół roku". Zjadlo pewnie jedno słowo :P

Autorko musiałaś coś źle zrobić , może jak kiedyś zawołała to zlekceważyłaś to i mała się zniechęciła i przestała wołać moja szefowa tak miała że jej córka wołała i kiedyś jechali samochodem i ona wołała siku nie było się gdzie zatrzymać i mała nasikała do pampersa i po tym przestała wołać

Gość gość
Może to i zaparcia, zwróć uwagę jaką robi kupę, spróbuj dać dicopeg dla dzieci jeśli jest za twarda, to się zdarza dzieciom nawet żywionym ściśle w/g zasad żywieniowych i to często właśnie w tym wieku.