Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

KaYo

Oryginalne imię dla dziecka?

Polecane posty

Cześć, w grudniu urodzę chłopczyka. Już wybrałam dla niego imię - Leon. Powiedzcie, jak Wam się kojarzy to imię? Jakoś negatywnie? Czy dzieciaczek nie będzie miał przez to imię później problemów? Albo powiedzcie, jakie imiona Wam się podobają? Pozdrawiam, KaYo.

Gość gość
Mi się podoba, chociaż piesek sąsiadki tak się nazywa ;-) Ale czy jest aż tak oryginalne to nie wydaje mi się, slyszy się tu i tam. Negatywnych skojarzeń raczej nie wzbudza, więc moim zdaniem okej. Z oryginalnych to ja chciałam dać synowi Cyprian, ale wyszla corka :-)

Gość gość
imie ok, ale oryginalne to ono z całą pewnością nie jest- sama znam 2 Leonów w wieku do 2 lat

Gość KaYo
No i właśnie o to chodziło. Imię, samo w sobie, jest oryginalne, jednak nie tak bardzo jak "Kevin" albo "Brajan" - w dodatku spolszczone.

Gość gość
Ładne imię, choć kojarzy mi się trochę z dziadkiem. Niestety oryginalne nie jest. Na moim osiedlu już 5 małych Leonow biega z rocznika 2014.

Gość gość
teraz jest boom na Leony, zaraz będzie podobnie jak z Kubusiami

Gość gość
Ładne imię ja synowi dałabym Seweryn

Leon ładnie, Leoś :P Leon zawodowiec :) ale to akurat miłe skojarzenie, bo film lubię :P Mi się podobają także: Antek, Henio, Jarek i Miron :)

Ja nigdy nie spotkałam jeszcze żadnego Leona, dlatego jest dla mnie trochę orientalne. :D