Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Oj zdenerwowana już jestem !!!

Polecane posty

Gość gość

Ile można czekać na pieniądze z zusu za zwolnienie!!??

Gość Ale to już było
Długo czekasz że się denerwujesz?

Gość gość
Ponad miesiąc już od dostarczenia zwolnienia które zostało dostarczone na samym początku sierpnia

Gość gość
ja dostałam 2 tygodnie przed porodem, a na zwolnienie poszłam w 5 miesiącu, powodzenia :)

Gość gość
Niby czemu tak długo?Nawet nie żartujcie :/ a niby za co mam żyć?To jest chore :/

Gość gość
a ja czekam na kase z pzu za urodzenie dziecka.. ja dostalam a maz dalej nie. PZU traktuje nas jak wyludzaczy:/ 2 mce mijaja i dupa

Gość gość
Jeśli nie ma nieprawidłowości do wyjaśnienia to dostaniesz max do 15.10. Bo zus ma 30 dni od dnia, w którym pracodawca złoży deklaracje rozliczeniowe za miesiąc, którego l4 dotyczy. Za sierpień składa się deklaracje do 15 września, chyba że to budżetówka to do 5.

Gość gość
I co wypłacać mi będą niby raz na 2 miesiące?Coś tu nie gra.Poza tym mój pracodawca ma czas do 5 z rozliczeniem a jest to prywatna firma więc nie wiem...Przecież zwolnienie dociera od razu i co co zwolnienie będą czekać aż pracodawca się rozliczy i dopiero te 30dni??

Gość gość
LUDZIE!! Zbierzmy się i podajmy zus do sadu w brukseli!! przeciez to jest smieszne, co oni robią!!!

Gość gość
zus wypłacił mi pieniądze z 4 mc opóźnieniem Nie przysłali mi zadnego pisma dlaczego tak późno Nie byłam przez nich sprawdzana ani mój pracodawca więc nie wiem dlaczego tak późno

Gość gość
widocznie pracodawca dal pozniej l4 do zusu. Ja dostawalam zawsze w ciagu 30 dni od dostarczenia do zusu przez ksiegowa l4

Gość gość
często wypłacają z opóźnieniem bo zarabiają na czasie

@gość, na wstępie gratuluję Ci urodzenia dziecka. To chłopiec czy dziewczynka? :) Chętnie sprawdzę dla Ciebie, dlaczego nie otrzymałaś jeszcze świadczenia za urodzenie dziecka. Wyślij proszę nr sprawy wraz ze swoimi danymi (imię i nazwisko, adres wraz z kodem pocztowym oraz nr PESEL) poprzez aplikację Centrum Pomocy (http://centrumpomocy.pzu.pl). Gdy tylko otrzymam Twoją wiadomość, odniosę się do sprawy. Pozdrawiam Ewa z PZU