Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mikaela

Polecane posty

Gość gość

Co sadzicie o tym imieniu? Urodze córke za 2 miesiace, myslalam o tym imieniu ale rodzina sie krzywi, tylko moja mama je zaakceptowala i powiedziala ze wszystkie imiona sa ladne.

Gość gość
Michalina ? Moze byc :)

Gość gość
Wolę imiona z polskiego kalendarza, ale nie w tym rzecz. Pomyśl, czy w miejscu, w którym mieszkasz, to imię nie będzie powodem drwin i czy pasuje do nazwiska. Wymyślne imię z pospolitym nazwiskiem będzie się gryzło, Mikaela Siano na ten przykład - no dramat!

Gość gość
a skąd pomysł na takie imie? ja szczerze powiem, okropne ale okropne jak na PL, czy aby na siłe nie chcesz być orginalna? jakiego pochodzenia jest to imie? ja sie nie znam ale na pierwsza myśl,że żydowskie

Gość gość
ze względu na dobro dziecka mówię nie

Gość gość
tragiczne

Gość gość
a w urzędzie wgl zarejstrują takie imie bez problemu? i tam nie ma nic o pochodzeniu imienia tylko o tym jakie wady, zalety osób o tym imieniu bla bla bla

Gość gość
podoba ci sie skrót miki? to może daj na imie NIKA. Znam jedną dziewczyne o tym imieniu i o jej pełne imie, żaden skrót, będziesz mogła mówić NIKI więc podobnie do MIKI

Gość gość
Tak rejestruja takie imione juz pytalam gdyz jest w polskiej wersji, konczy sie na a i weszlo albo wchodzi nowe prawo o zagranicznyvh imionach ze akceptuja.

Gość gość
Nika ladnie ale gorzej jakby wołali na nia najk od nike

Gość gość
e tam, jak mają przezywać to i tak będą, do każdego imienia można coś wymyślić i sprawdzałam to imie jak dobrze pamiętam w tamtym roku nadano 22 razy, skrajnie mało, jeśli ci sie podoba to śmiało dawaj ale myśle, że tych o rzadkich lub oryginalnych imionach postrzegają inaczej, szczególnie dzieci, ja bym sie nie odważyła tak dać na imie w PL

Gość gość
Imię specyficzne. Ja bym takiego nie dała, bo wiem, że ludzie patrzą na oryginalne imiona nieprzychylnie. Być może się to zmieni, ale na razie z tym nie wygrasz. Pracuję w szkole i staram się nie oceniać po pozorach, zwłaszcza odkąd uczyłam bardzo mądrą Wirginię :-). Jednak moje niektore koleżanki nie są tolerancyjne, a po co dziecku życie utrudniać? Później, podczas szukania pracy, tez może być różnie...