Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co byscie zrobily na moim miejscu? mam dylemat.

Polecane posty

Gość gość

Jestem na macierzyńskim. 3 letnia córka chodzi od lipca do przedszkola - na 5h. Na 7 zawodzi ja maz, ja odbieram ja o 12. Wszystko pięknie, ladnie, ale... ona chce zostać dłużej. Chcialaby mieć tam swoje łóżeczko (leżaki) i spać z dziećmi. Tylko, ze... dużo choruje. Prawie cały sierpień była w domu, a mimo to płacić trzeba. Za 5 h place 220 bo to opcja pol etatu. Z leżakowaniem musiałabym zapłacić 2x tyle, a w przypadku chorob placilabym mimo to. Szczerze to fajnie jakby się przespala, bo nim dojdziemy do domu to się rozbudzić i nie chce już spać, ale ciężko jej potrwać do wieczora i dosłownie pada o 19. A i ja miałabym więcej czasu - syn wstaje ok 7, a o 10,30 w najlepsze by posłał 2 h a tymczasem godzine później musimy wyjść i trzeba go budzić lub przeciągać te drzemke. Sama nie wiem, poradzcie...

Gość gość
chyba Cię stać na to, żeby płacić za całość, bo inaczej nie byłoby tematu, więc zostaw córkę na dłużej, zwłaszcza że tego chce

Gość gość
I tak i nie, niby 200 zł nie majątek, ale patrząc np na sierpień - córka była w przedszkolu 2 dni i kasa poszla jakby ... "za darmo " ;) a za 200 jednak cos fajnego już jej można kupic.

Gość gość
5 h jest ok

Gość gość
dla mnie te 5 h jest optymalne jeśli matka jest w domu...

Gość gość
Nie dawaj jej na więcej

Gość gość
Szkoda kasy jak choruje

Gość gość
Poczekałabym czy jej przejdzie to chorowanie i wtedy wysłała na dłużej ;)