Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak odbudowac związek

Polecane posty

Gość gość

Piszę tu poniewaz nie radze sobie sama. Z tego wzgledu zapisalam sie do.psychloga,jednak wizyte mam dopiero za dwa tygodnie. Tymczasem potrzebuje wygadac sie juz dzis. Nie oczekuje profesjonalnych porad i wskazowek a chce jedynie zobaczyc swoj problem z innej,Waszej perspektywy. 5 lat temu moj tata zostawil nas i odszedl do innej kobiety. W tym czasie moj brat zaczal ostro pic,cpac i odsiedzial kilka lat w areszcie. Do tej pory sa z nim problemy,stal sie przestepcą. Mama wyjechala za granice by lepiej zarabiac a ja zostalam pod opieką babci z ktorą nie bardzo sie dogaduje. Najblizsza mi osobą od tych 5 lat byl moj chlopak. W tym zwiazku pokladalam cale nadzieje na szczescie. Ale i on mnie zawiodl. Rozstalismy sie z powodu licznych klotni a on zwiazal sie z moja "przyjaciolka". Pol roku temu wrocilismy do siebie. Wybaczylam mu to z milosci do niego a on stal sie cudownym chlopakiem. Dwa tygodnie temu znow przerosl nas nasz zwiazek. Moj blad polega na tym.ze staram sie wszystko kontrolowac bo nie mialam nigdy wplywu na to.co dzialo.sie w najblizszym mi otoczeniu. Sprawdzalam go,robilam awantury o wszystko. Nie wytrzymal tego. Ten chlopak jest dla mnie priorytetem,a ja nie umiem zdystansowac sie do problemow,wyluzowac,przestac kontrolowac wszystkiego. Chce byc znow szczesliwa ale nie wiem od czego zaczac i jak.zmienic swoj destrukcyjny dla innych ludzi charakter.

Gość gość
Wyluzować. Pracować nad poczuciem humoru, skupiać się na szukaniu dobrych stron a nie przewidywać od razu złe.