Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paziastaa

Studia ?? pomocy!

Polecane posty

Gość paziastaa

Mialam poprawke matury, dzisiaj odebralam wyniki i zdalam ale prawie wszytskie uczelnie maja zamkniete rekrutacje. Bardzo chcialam isc na uniwersytet gdański , juz zaplanowalam sobie kierunek ale za pozno .. :( I teraz nie wiem czy isc do byle jakiej uczelni aby nie stracic roku i za rok sie przeniesc na ug ? Czy isc na roczne studium i za rok pojsc na studia? Myslicie ze bez problemu bede mogla sie przeniesc po roku na inna uczelnie? NIE WIEM co robic ... od tego zalezy moja przyszlosc w sumie ..

Gość gość
Bez problemu. Zresztą wszyscy robią rok przerwy przed studiami. Teraz najlepiej idź sobie do pracy, a za rok spokojnie na studia

Gość gość
Jak przyzwoicie napisałaś maturę i jesteś pewna ze w przyszłym roku sie dostaniesz na ug to ja bym ten rok przeczekala tzn. Poszła albo do studium, albo jakiś kurs zrobić. Bo szkoda żebyś szła na pierwsze lepsze studia a potem jak dostaniesz sie na ug to tracisz rok.

Gość gość
Jeśli masz na myśli przeniesienie tak, ze teraz pójdziesz na studia bule gdzie a za rok na ug Cię przyjmą od razu na drugi rok to zapomnij. W obrębie uczelni fieżko jest sie przenieść z wieczorowych/ zaocznych na dzienne a co dopiero student z innej uczelni

Gość gość
Zrob jakis kurs,doszlifuj jezyk itp. Nie idz byle gdzie,byle pojsc

Gość gość
Lepiej poszukaj sobie pracy. Bo jeżeli chcesz iśc na jakąś pedagogikę, socjologię, administrację, zarządzanie, kulturoznawstwo, politologię to sobie daruj. Dziś chyba jedynie po medycynie masz gwarancję zatrudnienia. Inaczej musisz mieć plecy. Jak masz plecy to i z podstawowym znajdziesz porządną prac.

Moim zdaniem lepiej zrobisz robiąc rok przerwy. Lepiej przez ten rok popracować i zdobyć niezbędne doświadczenie zawodowe. Sporo osób robi ten błąd, że w trakcie trwania studiów nie podejmuje żadnej pracy i niestety nawet z wykształceniem, ale bez jakiegokolwiek doświadczenia zawodowego trudno o pracę. Innym rozwiązaniem może być próba pracy jako au pair. Dzięki temu podszkolisz sobie język obcy, spędzisz kilka miesięcy w obcym państwie. Możesz dodatkowo zapisać się na jakiś kurs językowy. Powodzenia.