Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak dbać o włosy jeśli można przekarmić

Polecane posty

Gość gość

je humektantami, emolientami i innym gównem? szampony mają tyle chemii że jak nie jednym to drugim można je przedobrzyć, włosomaniaczki jakoś radzą sobie z włosami ale inne przerabiają artykułów o SLS-ach sresach a jak zwykła kobieta ma się w tym nie pogubić by mieć ładne włosy?

ja dbam o włosy następująco ; myje je,zazwyczaj co dwa dni.Po kazdym myciu nakladam maskę kallos'a (teraz mam tę z proteinami mleka,ostatnio gościła u mnie bananowa :P ) Raz w tygodniu na włosy nakadam odzywke Gal - chodzi o te keratynowe rybki,w ilości mniej więcej sześciu sztuk.Naprzemiennie stosuje rowniez taką maskę domowej roboty - parafina,żóltko,cytryna,olejek rycynowy.W obu przypadkach pozostawiam je na włosach godzinę. Od środka wspieram się Mertz spezial.Póki co jestem zadowolona (;

Gość gość
Na jesień teraz będą sprzedawać warzywo czarna rzepa, wkładasz do sokowirówki w kawałkach i wyciska się sok i na skórę głowy by nie wypadała i na szybki porost włosów zostawiasz na godzinę, to samo działa czosnek i cebula ale włosy śmierdzą, płukanki z kawy bez fusów, i herbaty działają na zniszczone włosy i pomagają na szybki porost, olej rzepakowy, roślinny, kokosowy i jaki jeszcze na długość włosa by były zdrowe końcówki, czasami nawet śmietanę dawałam, jogurt. Siemię lniane na długość włosa, szampon do włosów bez silikonu.