Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Katrina26

Jak pomóc dla 4 miesięcznego dziecka

Polecane posty

Witam. 2 tyg temu wróciliśmy z Polski i zachorowaliśmy,mojego męża pierwszego połamało później mnie no i mojego syna.Ma straszny katar wiec 4 razy dziennie odciągam fridą. Daje mu syropek zapobiegawczo od gorączki choć jej nie ma.Strasznie płacze mi w nocy a ja słyszę jak mu ciężko się oddycha...Napiszcie czy mogę jeszcze jakoś mu pomóc?

Gość gość
Kup inhalator, prospan (wyciąg z tłuszczu, można u maluchow), zakraplaj do nosa mleko z piersi lub mucofluid - rozrzedzi wydzielone. W razie kaszlu flegamina baby.

Gość gość
Dziecku się ciezko oddycha mimo odciagania kataru, a ty pytasz na forum zamiast iść do lekarza z takim małym dzieckiem?

Gość gość
Idź do lekarza, bo w końcu pójdzie mu na oskrzela. U tak małego dziecka zapalenie oskrzeli bardzo szybko się może rozwinąć.

gość dziś [12:41 Kobieto 2 mc temu miałam to samo...poszłam do lekarza zapytał czy miał gorączkę powiedziałam,że nie wiec spr mu gardło,uszy i powiedział,że organizm sam zwalczy i mam odciągać wydzielinę z nosa..nie masz pojęcia jak za granicą jest przeje*ane to nie Polska tu nie dostane reklamówki leków dla dziecka.

Gość gość
Katrina w takim razie rób mu inhalacje z roztworu soli fizjologicznej. Masz inhalator? I zamiast fridy lepszy byłby katarek do odkurzacza

Gość gość
Jest takie urządzenie katarek podpinasz do odkurzacza i i ściągasz katar dziecku. Działa dużo lepiej niż frida, mam porównanie bo najpierw miałam fridę, ale jak córka nabawiła się mega kataru to nie mieliśmy już siły żeby ściągać jej katar .

hmmm to bezpieczne?Spróbuje dziś tak zrobić bo ta frida faktycznie nie ściąga do końca...dzięki za pomoc!

Gość gość
w jakim języku jest tytuł tematu? zapomniałaś już polskiego?

Gość gość
Myślę, że skoro jest dopuszczone do sprzedaży to bezpieczne. Bardzo dużo osób używa katarka.

Gość gość
A wiesz, ze zapalenie oskrzeli może przebiegac bez goraczki? A 4 miesieczne dziecko nie jest w stanie samo sobie poradzic. Tymbardziej, ze nie ma goraczki, która jest symptomem walki organizmu. Ale twoja sprawa, rob jak uwazasz skóro wszystko wiesz lepiej to nie pytaj na forum.

Gość gość
nie podawaj mu syropu przeciw goraczkowego bez goraczki!! czys ty oszlala? a jak naprawde bedzie sie cos dziac to jak organizm ma ci pokazac,jak ma walczyc jak ty caly czas zapopiegwaczo faszerujesz malucha paracetamolem czy tez nurofenem w syropie! tez mieszkam zagarnica i tez mialam 4m chore dziecko, ja i maz tez bylismy w tym samym czasie chorzy. dziecku sciagalismy katar, kladlismy glowe wyrzej na poduszcze,dziecko spalo na poduszcze, duzo ja nosilismy na pionowo i oklepywalismy plecki. powiem ci,ze 2 tyg sie tak meczylimy,dziecko kaszlalo, chodzilmy do lekarza na kontrole, na szczescie nic nie bylo slychac a i cieplej ja ubieralismy i na spcery bralismy.

Gość gość
Powinno być "jak pomóc 4 miesiecznemu dziecku" emigrantko zarobkowa

Gość gość
Myślę, że autorka pochodzi z konkretnego regionu Polski skoro tak napisała. Moj partner pochodzi ze wschodu i też tak mówi np. "Pomóż dla mamy" zamiast "pomóż mamie". Ciężko mi się do tego przyzwyczaić i najczęściej go poprawiam :P A tak swoją drogą nie o tym jest temat

Gość gość
Autorka jest chyba z Podlasia, tam tak mówią :) to w stylu wychodzenia na pole albo spedzania czasu na dworzU :) co nie znaczy że w oczy nie kole. A co do pytania, może jakaś woda morska do zakraplania? Tylko czy u tak małych dzieci można?

Zakraplam wodę NaCl 0,9% i właśnie bratowa przyniosła mi fridę taką podłączaną do odkurzacza.Wypróbuje tę metodę może pomoże.