Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak nauczyc sie angielskiego

Polecane posty

Gość gość

uczylam sie przez kilka lat w szkole potem na studiach, troche sama w domu ale nadal nie znam tego jezyka na tyle aby sie porozumiec w codziennych sytacjach.kilka dni temu jechalam w pociagu z parą ludzi.nie wiem skąd byli ale rozmawiali po angielsku.jedna z dziewczyn,ktora rowniez jechala z nami w przedziale zaczela z nimi swobodnie rozmawiac,a mi bylo głupio,ze rozumiem tylko strzepki tej rozmowy i na dodatek nie umiem sklecic zadnego sensownego zdania ,aby wlaczyc sie do dyskusji. mam 40 lat wiec jestem z tego pokolenia,w ktorym nauke zaczynalo sie w LO i byla to taka nauka cysto ksiazkowa czyli wkuwanie gramatyki,maly nacisk na umiejetnosc konwersacji,rozumienia ze sluchu.

Gość gość
Znajdz jakiś podręcznik/ kup fiszki / idz na kurs do szkooły językowej/ zacznij ogladac telewizje, seriale po angielsku albo cociaż z napisami polskimi.

Gość gość
poleccie jakies fajne strony do nauki np z filmami

Gość gość
Tak naprawdę, to najlepiej uczyć się poprzez emocje. Kojarzysz, czujesz, wiążesz słowa. Pamiętasz bajki, albo opowieść kumpla? Bo kojarzysz przyjemne rzeczy. Taka nowa szkoła jest, widziałem, "Tell Me" się nazywa. Inne nie skutkuje, spróbuj może tego. Plus ludzie wydają się uber zaangażowani.

Gość gość
mozna tez wspomóc się jakims kursem - są szkoły językowe w Warszawie nawet sama chodzę na zajęcia do http://www.archibald.pl/angielski/dorosli/ - mają kursy języka angielskiego dla dorosłych i naprawdę potrafią fajnie to zorganizować.

Gość gość
możesz zainstalować sobie na smartfon apke lang mission - http://www.langmission.pl/ jest też w google play i przez nią można przyswoić dużo słówek, idealne dla dzieci, polecam :)

Doskonale Cię rozumiem! Ciężko pokonać barierę językową, a bez dobrych i solidnych podstaw jest to praktycznie nie możliwe – przekonałam się na własnej skórze. Szczerze, radzę wybrać się na kurs, na którym profesjonalnie zostanie Ci wszystko wytłumaczone. Polecam wyszukiwarkę szkół językowych langzie.pl, tam na pewno znajdziesz cos dla siebie. Sama skorzystałam i dziś już nie boję się odezwać :)

Można inwestowac w książki i korepetycje, ale prawda jest taka, że aby nauczyć się naprawdę języka to trzeba znaleźć się wśród ludzi, dla których ten język jest ojczystym. Kursy językowe w obcym kraju dużo kosztują, ale wg mnie sa to lepiej zainwestowane pieniądze niż te w kursy w Polsce. Moja kuzynka pojechała na kurs do USA: http://www.ef.pl/pg/obozy-jezykowe/ (prezent na 18 urodziny) i wróciła zadowolona, mówi po angielsku, nie waha się nad każdym zdaniem...

Gość gość
dzieci wpierw ucza się ze słuchu :)

Gość ewa385
Ja miałam podobnie, a musiałam nauczyć się jezyka ze względu na moją prace. 38 lat i jak to zrobic? Widziałam, że już ktoś wczesniej polecał langzie.pl, moja córka też na tej stronie znalazła dla mnie szkołę językową. Kurs nastawiony był typowo na rozmowę cały czas po angielsku więc szybko zaczęłam posługiwać sie prostymi zdaniami, a później bardziej złożonymi. Polecam zajrzeć na te strone, bo macie zestawienie szkół pod względem ceny, miejsca i opinii :)