Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brunatna

anglia alimenty

Polecane posty

Gość brunatna

Witam, Zyje w Polsce, z moją roczną córcią. Jej ojciec żyje od ponad roku w Anglii. Jesteśmy w trakcie batalii sądowej o wysokość alimentów. Tatuś, twierdzi że nie zarabia tam wcale dobrze. Ledwo wiąze koniec z koncem. Sad I instancji sie zlitował i mimo, że nie spędził z dzieckiem ani doby płaci 500 zł. Jest człowiekiem z wykształceniem wyższym, biegle mówiącym po angielsku, razem z ojcem tam mieszka. Jest to możliwe, że na nic go nie stac i mieszka tam juz tyle czasu i nie zamierza wracać ? Niedługo niedoszła teściowa tez wyjeżdza. Ktos sie zna i wie ile wynoszą alimenty przy najniższej w Anglii ? Albo o ile moge sie starac i czy są jakies strony w Internecie, żeby miec dowód ?

Gość gość
musisz założyć mu sprawę w Anglii - angielski sąd zasądzi odpowiednie alimenty

Gość brunatna
a jak to zrobić ? gdzie z tym iść ?

Gość gość
Nikt z uk nie chce wracac do waszego polandeszowego raju :D a jakis palant przeciez tu pisał ze w PL jest dobrobyt nie? :D no czekam aby zobaczyc ten wasz dobrobyt buahahahahahahah :D znajdz prace i zajmij sie dzieckiem skoro siedzisz tym dobrobycie nie? :D podobno to zaden problem bo jakis pajac napisał dzisiaj ze macie dobrobyt :D a nie lecisz na łatwa kase od emigranta który miał jaja by wyjechac i nie siedziec w tej polskiej zgniliźnie zasyfionej katolickim zbukiem :D tylko kasa ci we łbie , prawdziwa polka materialistka święta cecylia, wszystkie jestescie takie same

Gość gość
ja nie chce łatwej kasy, tylko jeżeli pół na pół to tak ma być, sam chciał, poza tym wyjechał jak byłam w ciązy, nie myślał ze go namierze :)