Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rabaczek

dlaczego zawsze zdrobniale

Polecane posty

Gość rabaczek

czesc kobitki, mam male proste pytanie, a googlowanie nie dalo rezultatu juz po raz 4 dziewczyna zwraca sie do mnie per robaczek, zeby nie bylo - tylko kolezanka, moze mi ktos wylozyc o co chodzi, bo przeciez nie mam budowy segmentowej, a jest to zbyt nagminne zeby moglo byc dzielem przypadku. A tak w ogole to predzej czy pozniej WSZYSTKIE dziewczyny predzej czy pozniej zwracaja sie do mnie Pawelku, a mam juz 30 tke. Pytalem sie jednej, ale nie umiala mi wytlumaczyc. p.s. z gory przepraszam za ewentualne bledy, jestem wstawiony kiedy to pisze dzieki za odpowiedz pozdrawiam pawel - ek

Gość gość
Takiemu jednemu też się bardzo nie podobało jak się zwracałam do niego misiaczku czy kotku. Argumentował podobnie nudziarz jeden...

Gość gość
Zdrabnianie imion jest takie infantylne, nie wiem jak komus moze sie podobac. Najgorzej jak starsze do siebie tak mowia, albo opowiadaja o swoich kolezankach- " Beatka to, Grazynka tamto, Ewcia.., Justynka Baby pod 50 tke, twierdzace, ze " starzeja sie z godnoscia", nie odmadzaja " na sile" i nie robia z siebie " dzidzi piernik" tlumaczac , ze zdrobnienia stosuja by podkreslic jak bardzo lubia dana osobe.