Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co na łupież, tłuste włosy i świąd skóry głowy?

Polecane posty

Gość gość

Sam szampon nic nie daje :-( może jakieś płukanki ziołowe? Mam pokrzywe, skrzyp, szałwie, mięte...

Gość gość
Ja od wczoraj używam emulsji node k z biodermy. Jest dość droga, ale łagodzi objawy - ma kwas glikolowy i salicylowy. W ogóle na problemy skóry głowy dobre są produkty z kwasami albo np. cet jabłkowy - wychodzi taniej ;) Rób sobie czasami peelingi skóry głowy - np. z cukru - tylko nie trzyj za mocno. No i nawilżaj, nie bój się olejków np. konopnego. Co do szamponów to nie używaj tych ze zbyt agresywnymi detergentami, jednak tu się nie wypowiem, bo wciąż szukam szamponu idealnego, do tej pory moim numerem jeden jest szampon z Aloe Bio 50. Drogi, ale fajny. Jednak po dłuższym stosowaniu przestaje pomagać :(

Gość gość
Aha, emulsję kupuję na aptece gemini - bo najtaniej. A szampon w DOZie, bo tylko tam jest. Ocet jabłkowy - pierwszy lepszy spożywczak :)

Gość gość
Dziękuje za rady :-) octem bym się troche bała, włosy nie wylecą czasem? Kiedyś też używałam nizoralu to pic na wode, nic nie pomógł a drogi

Gość gość
Ocet oczywiście w rozcieńczeniu ;) Nie pisałam dokładnie, bo wyszłam z założenia, że przeczytasz "hasła" i użyjesz google ;) Powodzenia! :)

Gość gość
Aha rozumiem :-) tak zrobie hehe ;-) dzieki i pozdrawiam

Gość gość
Może spróbuj bardziej naturalnych kosmetyków? Ja zwykle kosmetyki do włosów kupuję w http://sklep.profarm.com.pl/ . Mają fajny wybór olejków, szamponów i odżywek.

zdecydowanie samemu lepiej sobie nie dobierac metody, nie lepiej isc z tym do specjalisty? moim zdaniem trycholog jest konieczny, jesli czujesz swędzenie ... tym bardziej, że jest to uciązliwe. lupież i łojotok skóry głowy to już naprawde kombo, wiem co mowie bo ja z duużym problemem łupieżu poszłam na konsultacje, w hair medica jest teraz mozliwosc bezplatnej wizyty z badaniem włosów i głowy... okazalo sie, ze musze odbgyć kurację na ten łupiez, gdybym nie poszla to pewnie wciaz stosowalabym od lat tn sam szampon, jak sie okazalo zupelnie źle dobrany... idź do trychologa / dermatologa, dobrze Ci radze.

Gość gość
na łupież to nizoral albo head and shoulders

Gość Stefcia885
ja używam przeciwłupieżowego koncentratu do włosów z olejkiem Manuka u mnie się sprawdza do tego jest wydajny. kupiłam na www.newbay.eu

Gość toska857
Ja od miesiąca stosuję szampon Dandrene http://lupiez.milejdi.pl i jestem z niego bardzo zadowolona bo po łupieżu ani śladu a ja w końcu nie będę wstydziła się założyć małej czarnej;) bo wiecie jak to widać na czarnym ten okropny łupież;/ale ja już pozbyłam się tego okropnego dziadostwa, a i włosy już nie przetłuszczają się tak jak wcześniej

Gość cecylka89
Na tłuste włosy to regularne ich mycie polecam. Co do reszty problemów to poradzi sobie z nimi szampon pirolam - 2-3 tygodnie i będzie po problemie.

Gość gość
cecylka89 dziś Ile dostajesz za tak żałosną reklamę tego szajsu? :O