Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ofiara manipulantki

Pod jaką chorobę można podciągnać tego typu osobowość

Polecane posty

Gość ofiara manipulantki

Witam. Piszę tutaj ponieważ wiem, że zagląda tutaj cała masa osób, które orientują się w róznego rodzaju dolegliwściach sfery psychicznej. A ja mam problem z podporządkowaniem do jakiejś grupy, zachowań pewnej osoby i chcę prosić o pomoc. Ogólnie histroia jest bardzo długa, ale ja nie będę się rozpiwsywać i postaram się podać tylko najistotniejsze szczegóły. Osoba pozoruje się na ofiarę, maniplując róznymi zdarzeniami przedstawia je tak, zeby pokazać, ze jest poszkodowana, kłamie w róznych urzedach, ze jest przesladowana, za jest straszana, ze grozono jej śmiercią. Opowida wszędzie gdzie się da, nieprawdziwe sytuacje o innej osobie, płacze przy tym, udaje ze zasłabła, żeby bardzej uwiarygodni swoja historie. Ogólnie tworzy róznego rodzaju sytuacje, żeby móc udowodnic, ze jest ofiara, a robi to tak skutecznie ze wszyscy jej wierza. Nikomu nawet nie przychodzi do głowy, aby poddac ja badaniom psychitrycznym. W jej rodzinie wystepuje schizophrenia, a ona sama chodziła do szkoły specjalnej. Przepraszam, za chaotyczny opis. Zgłasza się też do szpitali symulując róznego rodzaju dolegliwości i obaracza za ten stan osobę, która nie ma z tym nic wspólnego. Szuka ciągłego współczucia i ludzi, chce być ciągle w centrum zaintereswania.

Gość ofiara manipulantki
przepraszam za literówki.

Gość gość
nie wiem to jakaś wariatka jest

Gość ofiara maniplulantki
Tyle to ja wiem sama :(

Gość gość
Jakieś pomieszanie osobowości histrionicznej z patologicznym kłamaniem?

Gość ofiara manipulantki
Dzięki za odpowiedź, ale chciałabym znaleźć jakieś jedni określenie takiej osobowości, bo chcę rozczytać się na ten temat. Taka osoba niszczy mi życie.

Gość ofiara manipulantki
Dziękuję za naprowadzenie.

Gość gość
Na pewno niedojrzałość emocjonalna, braki uczuciowe z okresu dzieciństwa się kłaniają. Kłamać j manipulować uczą surowi chłodni rodzice.

Gość ofiara m
Analizując osobowśc tej kobiety, też doszłam do tego, że jej teraźniejsze zachowania są wyniesione z z domu, ale jak doprowadzić do tego, żeby ja ktoś zbadal psychiatrycznie ? Nikt mi nie wierzy, bo ona wszędzie opowida klamstwa na mój temat i robi to tak skutecznie, ze jej wierza. Nie wiem juz gdzie mam sie z tym udac.

Gość gość
Robić jakieś prowokacje i nagrywać ją w końcu wyjdzie na jaw jakieś kłamstwo. Podać o zniesławienie.

Gość ofiara m
Nagrywanie już mi przyszło do głowy, ale ciężko z tym.