Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

płyny do higieny intymnej jak to z tym jest?

Polecane posty

Gość gość

czy można podmywać się nimi codziennie czy raz na pare dni bo są niezdrowe i mogą zaburzyć naturalne ph i co z chusteczkami dla niemowląt lub też do higieny intymnej? można podcierać się nimi po każdym siku czy też bardziej zaszkodzą niż pomogą?

Gość gość
Ja po każdym myciu sie plynem mam infekcje.i juz kilka próbowałam.nie używam jest ok.a tylko zacznę to od razu infekcja

Gość gość
czy przy siku wymsknie ci się bąk ?

to czym się myjesz w miejscach intymnych? zwykłym mydłem do rąk? myślę, że po to ktoś wymyślił płyny do higieny intymnej żeby ich do tego używać oczywiście trzeba wybrać te o dobrym składzie a nie ładnie pachnące i kolorowe

Gość gość
Jak plyn do higieny intymnej moze zanurzyć naturalne ph, skoro te płyny wlasnie po to powstały, by utrzymać naturalne, kwaśne ph pochwy? :D Zwykle mydlo jest zasadowe.

Gość gość
*zaburzyć

Gość gość
mam wanne więc myje się cała w płynie do kąpieli po prostu, płynu do higieny intymnej też czasem używam ale boje się że za bardzo wymyje sobie naturalne ph, pierwszy raz w życiu niedawno dostałam jakiejś infekcji i nie chce żeby wróciła, poradzcie czy używacie wkładek higienicznych codziennie, jak często można używać chusteczek i czy płynu do higieny intymnej powinno używać się codziennie czy raz na jakiś czas bo zbieżne opinie słyszałam, jedni mówią tak inni inaczej

Gość gość
Płyny do higieny intymnej wymyślono by zarabiać kasę, a nie naszym cipkom dogadzać. Woda jest wystarczająca do mycie zewnętrznych narządów płciowych.

Gość gość
Myję się od lat płynem do higieny intymnej i dobrze to na mnie działa. Raz jak wyjechałam ma wakacje i zapomniałam go spakować to przemyłam intymne miejsca zwykłym żelem pod prysznic i dostałam infekcji

Gość gość
Wkładki? Codziennie? Moze jeszcze te pachnące, z folijka w środku? Bez powietrza, za to w kontakcie z chemią (pachnidelko) właśnie na infekcję sie narażasz! Plyn do higieny jest bezpieczny, ph "wypluczesz" jak sie będziesz irygowac, ale nie jak umyjesz po prostu wargi sromowe i tylek, no halo!

Gość gość
G.. prawda. Płyny wymyślono bo dla niektórych kobiet zwykła woda z mydłem nie wystarczała. Trochę jak z glutenem - nie każdy hipster jest alergikiem ale to nie znaczy że nie ma na świecie ludzi nadwrażliwych na gluten.

Gość gość
Tak, plyn wymyślono żeby zarabiać. Jak i mydlo, szmpon, proszek do prania. Lepiej myc sie tylko latem, w wodzie z jeziora i prac tamże, waląc praniem o kamienie :D

Gość gość
Ja myje się codziennie wieczorem i nic się nie dzieje. Chusteczek raczej nie używam, ale w ciągu dnia spokojnie można ich używać, ale delikatnie i nie za głęboko bo mogą zaburzyć florę bakteryjną.

Gość gość
wkładek musze używać bo od jakiegoś czasu dużo tam sie ze mnie leje:o musze chyba wybrać się do ginekologa, nie wiem czy to jest normalne?

wkładki noszę non-stop, myje się raz dziennie płynem do tego przeznaczonym mam 44 lata i żadnych infekcji z tego powodu, a robię tak od lat...

Gość gość
a można po każdym skorzystaniu z toalety podcierać się chusteczkami nawilżonymi czy też z tym nie przesadzać? i lepiej nawilżonymi dla dzieci czy tymi dla dorosłych do intymnych miejsc?

Gość gość
Nie, nie jest to normalne. Uplawy to objaw grzybicy, na przykład. Lepiej żeby Cię ginekolog zobaczył.

Gość gość
zamierzam iść do ginekologa, dostałam infekcji miałam upławy jakieś zielonkawe :o myłam się codziennie płynami do higieny intymnej tam wyłącznie i przeszło ale wydzielina mimo że ma normalny kolor to i tak sie leje

Gość gość
a tą infekcją chyba musiałam zarazić się od korzystania sedesu jak mieszkałam ze współlokatorkami, miały podobno jakieś problemy z grzybicą i zawsze jak wyjeżdzałam to upławy ustępowały, znów usiadłam na sedes i się nagle pogorszyło

Gość gość
To nie od plynu do higieny intymnej... "Żółtozielone, pieniste, o nieprzyjemnym, ostrym zapachu upławy są oznaką zakażenia rzęsistkiem pochwowym. W przebiegu infekcji mogą pojawić się także bolesność, zaczerwienienie i obrzęk sromu i pochwy." http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/choroby-kobiece/uplawy-o-czym-swiadczy-kolorowa-wydzielina-z-pochwy_35291.html

Gość gość
co mam zrobić jeśli mam wanne i biore kąpiele a nie prysznice? używać płynów do kąpieli i płynu do higieny intymnej? lepiej używać chusteczek po każdym skorzystaniu z wc czy podmywać się dwa razy albo za każdym razem? nie mam bidetu to też niewygodnie

Gość gość
Zdecydowanie lepszy jest prysznic dla zdrowia intymnego niż kąpiel w wannie - tak twierdzi mój ginekolog. Podmywanie się po każdym skorzystaniu z toalety jest niepotrzebne a co gorsza może tylko zaszkodzić, podobnie sprawa ma się z chusteczkami nawilżającymi - przez takie zabiegi niszczy się naturalną florę bakteryjną. Zdecydowanie lepszym rozwiązaniem jest zastosowanie provag żelu, który pomaga zachować prawidłowe pH pochwy i chroni przed infekcjami, wystarczy raz dziennie po kąpieli.

Gość nataliaborna
Każda ma inną skóre i inne oczekiwania , płyn do higieny intymnej to pojęcie względne ja używam i jestem zadowolona , http://adamed.expert/ zajrzyj na tą strone , tam są porady i opinie na ten temat.

Gość gość
Zdecydowanie wolę prysznic. Jako alergik ciężko mam dobrać odpowiednie dla siebie produkty/kosmetyki. Od kilku miesięcy do mycia okolic intymnych stosuje emulsję provag, która nie uczula, odświeża, regeneruje śluzówkę i wspomaga walkę z patogenami. Odkąd ją stosuje nie miewam problemów intymnych, czuje się świeżo i pewnie.