Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość roweŻystkaaa

Czy mż jest skuteczne?

Polecane posty

Gość roweŻystkaaa

Dobry wieczór. Mam taki problem. Liczę że ktoś będzie mi w stanie odpowiedzieć na moje zagadnienia ;) . Odchudzam się. Zaczęłam z dietetykiem/ trenerem personalnym (zwał jak zwał). Miałam ułożoną dietę (a raczej podane tylko grupy składników z których mogę robić dania). Dieta rozpisana na to całe makro. 5 posiłków dziennie. Po 2 tyg. samej diety włączyłam rower. 4 razy w tyg, 10km. Po msc zrezygnowałam z pomocy trenera (teraz nie będę pisała o powodach). Jem zdrowiej....ale czasem nie pilnuje gramatur. Zrezygnowałam ze smażonego, słodkich napojów, ograniczyłam słodycze, jem te 5 posiłków dziennie. Więcej się ruszam - wkręciłam się w rower. Czasem zgrzeszę czymś mniej zdrowym. I tu pytanie - czy stosując taką dietę ni to makro ni to mż mam szansę sporo schudnąć? Czy tylko rozważanie wszystkiego co do grama i duża aktywność fizyczna da mi sukces? Dodam że muszę sporo zrzucić. Marzę na początek o dwóch cyfrach na wadze ;) Dam radę sama?

Gość AnielkaZ
To wszystko, zależy. Na pewno mż + rower nie da Ci długotrwałego efektu. Możesz tym tylko rozwalić organizm. Wszystko musisz mieć zbilansowane i dopasowane do swego organizmu. A najlepiej jakbyś zrobiła badania krwi, różne badania ... Ja korzystając z usługi dietetyka i trenera Pani Wiesi http://www.wieslawaolkowska.pl z Warszawy musiałam zrobić sporo badań i opłaciło się. Schudłam i czuje się dobrze. Moje wyniki się poprawiły i teraz modeluje sylwetkę z jej pomocą.

Gość gość
Odpowiednio rozłożone makroskładniki są ważne ze względów zdrowotnych, jeśli nie będziesz hulała w żadną stronę (typu same węgle, zero tłuszczu) to powinno być ok :) Powiem CI też, ze ja sama najlepiej chudnę na mż, ale ze zdrowymi posiłkami a nie: "mogę zjeść te chipsy, bo nie zjadłam obiadu".Żeby schudnąć trzeba jeść - tyle, że zdrowo :) Powodzenia!

Gość gość
gość - staram się by było w miarę zbilansowane. Nie unikam żadnych składników. Jem i tłuszcze i węgle itp. ;) Nie nie....takiego myślenia nie mam że czipsy zamiast obiadu. Kiedyś myślałam inaczej - że jak zjem 2 mega posiłki dziennie to będzie ok! dojrzałam do zmian. Teraz jest inaczej. W sumie jestem na diecie (właściwie na zmianie trybu żywienia) półtora msc i schudłam 5 kg.

Gość gość
Anielka....tja już lecę do tej całej pani Wiesi ;) Chcę zmienić swoje życie....a nie tylko zrzucić parę kg.

Gość gość19899
Według mnie mż i ćwiczenia są najskuteczniejszym sposobem na zrzucenie wagi i na trwałe efekty. Najlepiej jeść 4-5 posiłków, do każdego dodawać dużo warzyw i do tego włączyć aktywność fizyczną i efekty z pewnością się pojawią.

Gość gość
gość dziś Nie rozumiem po co założyłaś ten temat i pytasz o skuteczność mż, skoro teraz piszesz, że schudłaś już 5 kg w 1,5 miesiąca (brawo!). Jak widać jest skuteczna. Trzymaj się i życzę abyś osiągnęła upragnioną sylwetkę (bo waga to nie wszystko).

Gość roweŻystkaaa
gość dziś napisałam bo usłyszałam nie raz że tylko te dokładne wyliczenia itp, bla bla...ze mż tak...ale że schudnę do pewnego kilograma i stop. A mnie zależy na większym zrzucie...ale na spokojnie, zmieniając tryb życia. Może po części chciałam potwierdzenia swojego postępowania? ;)

Gość gość19899
Roweżystko ja na mż i ćwiczeniach od 1-3 razy w tygodniu i to nie zawsze schudłam 15 kg w 3,5 miesiąca. Startowałam z wagi dwucyfrowej, a więc Tobie może spaść nawet więcej. Ja nie byłam u dietetyka ani trenera i sama komponuję sobie posiłki. Po prostu zdrowo się odżywiam. Powodzenia :)

Gość kokoszka793
Ja również sama komponuje sobie posiłki czasami robię sobie na 2 dni ponieważ mam małe dziecko i ciężko mi codziennie przygotowywać sobie i mężowi coś innego;) do swojej diety dołączyłam suplementację Afrykańskie Mango http://szczupla-kobieta.pl i udało mi się zgubić już 16kg jeszcze 16kg i będę przy mecie!